Veel zakelijke mogelijkheden in Musis & Stadstheater

14 december 2021 08:38

Veel zakelijke mogelijkheden in Musis & Stadstheater

“De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.”

Arnhem is gezegend met een combinatie van twee hoogwaardige cultuurpodia met een rijk aanbod aan muziek en theater waar we in Arnhem trots op kunnen zijn. Maar wist u dat Musis & Stadstheater ook uitermate geschikt is voor de zakelijke markt? Congressen, vergaderingen of bedrijfsfeesten krijgen een extra dimensie in deze iconische gebouwen in hartje Arnhem.

Tussen de binnen- en buitensingels en met de voeten in de Lauwersgracht ligt het beeldbepalende Musis. Het gebouw is veelvuldig in de architectuurprijzen gevallen en mede dankzij de glazen schuifwand achter het podium van de Parkzaal uniek in Europa. Zowel in het klassieke gedeelte als in de nieuwbouw bieden de zalen en de foyers een unieke locatie voor vergaderingen, bedrijfsfeesten en congressen. “De zalen hebben het grote voordeel dat alle technische voorzieningen aanwezig zijn en eenvoudig toe te passen zijn op speciale wensen van elk evenement”, legt Simone Sanders, hoofd hospitality en events, uit. Of het nu gaat om een groot, klein, intiem of groots evenement, alle ingrediënten voor een geslaagd evenement zijn aanwezig. Schuin tegenover Musis ligt het Stadstheater. Ook dit gebouw staat met een grote en kleine zaal en een vijftal foyers klaar voor kleine en grote zakelijke evenementen. “Zelfs de artiestenfoyer, waar artiesten als Joep van ’t Hek, Huub Stapel en Halina Reijn aan de bar zaten, is inzetbaar voor een meeting of een workshop als onderdeel van een congres”, zegt ze.

Flexibel

Een congres kan behoorlijk groot zijn. “De Parkzaal met balkon heeft meer dan 1.000 zitplaatsen”, schetst Simone Sanders. “Dus na een plenaire setting kunnen deelnemers voor workshops uitwaaieren over tientallen zalen en foyers. We passen ons aan als een kameleon aan de wensen of omstandigheden.” Voor artiesten die komen optreden op een bedrijfsfeest is het ook prettig. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over opbouw, techniek of geluid, want waar voelen zij zich beter thuis dan in een muziek- of theatergebouw? “In no-time veranderen we van een dampend dancefeest naar een groot pianoconcert, bedrijfsfeest, congres of modeshow”, vertelt ze. “Wij draaien ons hand er niet voor om. Ook een intiem zakendiner op het podium in een prachtig uitgelichte zaal of een productpresentatie. Het kan allemaal, in een klassieke of juiste moderne sfeer.” Simone Sanders geeft aan dat ook qua catering er maatwerk wordt geleverd. “Wij bespreken met de klant wat de wensen zijn. Dat kan een simpele hamburger zijn of een wijnproeverij, een tapasbuffet of vijfgangendiner. We werken met zoveel mogelijk biologische producten en bij voorkeur met lokale leveranciers.” De mogelijkheden zijn bijna eindeloos; zelfs foodtrucks of beursstands kunnen de zaal in.

DeCultuurclub of bedrijfsarrangement

Het liefst ziet Simone Sanders dat de bedrijven in de regio een warm hart hebben voor cultuur. “Cultuur verrijkt, verbindt en zorgt voor een levendige en bruisende stad waar bewoners met plezier vertoeven en bezoekers graag op afkomen. Wij heten ondernemers van harte welkom bij DeCultuurclub van Musis & Stadstheater Arnhem. Dit is een groeiende businessclub van enthousiaste bedrijven uit de regio Arnhem. “Onder de noemer van DeCultuurclub gaan onze zakelijke partners met regelmaat naar een voorstelling of concert in Musis of het Stadstheater. We laten een culturele avond van DeCultuurclub altijd voorafgaan met een mooi diner. En na afloop ontmoeten de leden elkaar opnieuw bij de borrel”, vertelt Simone Sanders enthousiast. “Wij weten dat relatiebeheer essentieel is om klanten te verrassen maar ook om nieuwe klanten te werven. Leuke tip: verras relaties, partners of collega’s met een unieke beleving van een geheel verzorgde avond uit. Geniet van een uitgekozen voorstelling of concert, een heerlijk diner vooraf en een gezellige borrel na.” «

MUSIS & STADSTHEATER ARNHEM

Afdeling Hospitality & Events
Velperbinnensingel 15
6811 BP Arnhem
Telefoon 026-3720710
evenementen@musisenstadstheater.nl
www.musisenstadstheater.nl/zakelijk

Tekst en fotografie: Dick Leseman

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.