Uw auto verzekeren voor de keuringsdag

1 december 2022 16:25

Uw auto verzekeren voor de keuringsdag

Uw nieuwe bedrijfsauto moet gekeurd worden. Dan mag een kenteken en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) niet ontbreken. Bij Alpina kan u uw auto verzekeren voor één dag. Dit vormt de perfecte aanvulling op het eendagskenteken die de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gratis aanbiedt zodat u naar het keuringsstation kan rijden.

Autoverzekering voor ééndagskenteken

Als je bijvoorbeeld zelf je oldtimer naar een keuringsstation van het RDW gaat rijden, zal je oldtimer in ieder geval voorzien moeten zijn van een eendagskenteken en een WA-verzekering. Via de RDW kunt u eenvoudig het eendagskenteken aanvragen. Let er wel op dat u de aanvraag hiervoor op tijd doet. Daarnaast mag u ook alleen van en naar het keuringsstation rijden. Ook al is het voor u misschien een korte rit, u bent toch wettelijk verplicht om verzekerd de weg op te gaan. Maar dat is gelukkig geen reden voor paniek of hoge kosten: met de Alpina WA-verzekering voor één dag kunt u zorgeloos en voor een lage prijs verzekerd naar de keuring.

Eén adres voor al uw autoverzekeringen

Uw auto is goedgekeurd! Na de keuring bent u terug naar huis gereden, de RDW heeft de keuring gedaan en u het definitieve Nederlandse kenteken toegestuurd en u mag nu officieel de weg op. Natuurlijk heeft u wel een WA-verzekering nodig voor uw oldtimer. Ook daar heeft Alpina aan gedacht. Naast onze autoverzekering voor ééndagskenteken bieden we namelijk onder andere ook een oldtimerverzekering aan. Zo hoeft u niet bij diverse aanbieders te shoppen en kan u eenvoudig terecht bij ons voor al uw autoverzekeringen. Daarnaast is onze oldtimerverzekering financieel aantrekkelijk en op maat gemaakt voor de liefhebber.

Export en Import

Natuurlijk is niet alleen een oldtimer een kandidaat voor de eendagsverzekering. Ook een auto die u bijvoorbeeld zou willen importeren of exporteren komt hiervoor in aanmerking. Soms volstaat één dag dan niet, maar ook daar hebben we rekening mee gehouden met speciale, kortlopende verzekeringen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.