Uniek bedrijfsuitje? Leer schermen als een baas

8 maart 2023 15:25

Uniek bedrijfsuitje? Leer schermen als een baas

Als jij een uniek bedrijfsuitje voor jouw team wil organiseren, dan denk je misschien direct aan bowlen of een escaperoom. Maar hoe leuk is het om eens wat anders te doen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schermworkshop. Wat is schermen eigenlijk en hoe word je nou een echte baas in deze fantastische sport? Hieronder vertellen we je meer over dit leuke uitje.

Waarom een teamuitje?

Een teamuitje is erg belangrijk voor jouw onderneming, maar waarom is dit eigenlijk zo? Allereerst is het natuurlijk erg leuk om eens een andere activiteit met elkaar te ondernemen dan het werk dat je elke dag met elkaar doet. Op deze manier leer jij jouw collega’s kennen op een andere manier en ontstaat er een natuurlijke teambuilding.

Een band creëren tussen jouw werknemers is erg belangrijk, zo kan dit er namelijk voor zorgen dat er ook op de werkvloer een fijnere sfeer hangt. In elk team zijn er wel mensen die elkaar beter liggen dan de ander en dit is ook heel normaal, maar door middel van een teamuitje kunnen zij elkaar beter leren kennen en eventuele conflicten oplossen. 

Wat is schermen?

Schermen is een vechtsport die gespeeld wordt met een floret. Soms worden er ook andere schermwapens gebruikt, denk hierbij bijvoorbeeld aan een degen of sabel. Een floret is een licht wapen dat in de schermsport gebruikt wordt en is zeer flexibel. Ook is de floret voorzien van een handvat. Het doel van schermen is om jouw tegenstander te raken op verschillende zones. De kunst is om tijdens dit proces zelf niet geraakt te worden. Iedere zone beschikt over een aantal punten. De floret weet precies welke zone je geraakt hebt dankzij het elektronische punt aan het einde van je wapen. Trek het schermmasker over je hoofd, pak de floret in je hand en de workshop schermen kan beginnen!

Schermen als bedrijfsuitje: een aanrader

Schermen is een bijzondere sport die je niet elke dag tegenkomt of uitoefent. Schermen vereist wel wat van je lichaam, denk daarbij aan je uithoudingsvermogen, reflexen en vergeet ook niet het strategische denken. Samen met de beste trainers maak je kennis met de sport en ontdek je de fijne kneepjes en technieken van het schermen. Strijd tegen jouw collega’s en leer elkaar beter kennen op verschillende vlakken, aangezien je tijdens de scherm clinic soms echt tot het gaatje moet gaan. Wie van jullie team is de echte schermbaas?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.