Uitstraling is alles voor ondernemers

28 juni 2022 11:45

Uitstraling is alles voor ondernemers

Een succesvolle onderneming in goede banen leiden vergt natuurlijk een hoop tijd, energie en goed leiderschap. Je dient een passie te hebben voor datgeen wat je doet en tevens is er passie nodig voor je medewerkers. Wat verder enorm belangrijk is, maar door sommige ondernemers weleens weggewuifd wordt, is de uitstraling van een ondernemer. Onderzoek heeft uitgewezen dat je bankrekening beïnvloed kan worden door hoe jij eruitziet en gekleed gaat. Focus je daarom op je karakter en je kleding.

Het overtuigen van anderen

Veel zelfstandig ondernemers besteden eigenlijk te weinig aandacht aan hun uiterlijk. Met je uiterlijk maak je wel een statement. Jij bent immers je eigen visitekaartje. Een onverzorgd en ietwat slonzig uiterlijk kan ervoor zorgen dat je anderen minder goed overtuigt. Je kleren strijken, sneakers reinigen, je haren knippen, je scheren en meer zaken kunnen al een groot verschil maken. Overigens wordt het sneakers reinigen vaak vergeten, omdat men denkt dat schoenen niet meetellen. Bovendien is het belangrijk wat je aantrekt als je zakendoet. 

Gouden tips om te stralen als ondernemer

Eigenlijk is het allereerst handig om uit te zoeken welke kleuren goed bij jou passen en welke kleuren je minder kunt hebben. Het is de bedoeling dat jij straalt en dit kan alleen met de juiste kleurtjes. Ten tweede is je kledingstijl essentieel. Kleed je zoals je ambities zijn. Dit betekent dat als jij de absolute top wenst te bereiken, je ook als zodanig gekleed dient te gaan. Neem geen genoegen met minder. Betrek hierbij de idealen en missie van jouw bedrijf. Wat wil je precies uitstralen? Het is tot slot belangrijk om voor kleren te kiezen die jou er beter uit laten zien. Je wilt stralend door het leven gaan (zowel zakelijk als privé) en dan helpt een gescheurd overhemd niet bepaald. Benadruk jouw positieve lichamelijke kenmerken, zodat je heel krachtig overkomt.

Kleuren zijn bepalend

Wat veel mensen zich niet beseffen, is dat kleuren enorm bepalend zijn. Zo is blauw een veilige optie. Blauw kan immers altijd wel en kun je eenvoudig combineren. Blauw staat voor betrouwbaar en zakelijk. Zwart is ook behoorlijk zakelijk. Het is niet voor niets dat veel bedrijven eisen van hun werknemers dat ze zakelijke, zwarte kleding dragen. Het nadeel hiervan is dat je vaak onbedoeld een soort van afstand creëert en in de zakelijke wereld is dit niet altijd even handig. Voor dames is de kleur groen altijd goed. Groen staat voor rust en kalmte. De kleur roze komt niet erg serieus over, dus probeer geen roze te dragen. Paars is altijd prima, maar rood bijvoorbeeld straalt een bepaald statement uit. Het is een gedurfde kleur die je niet zomaar kunt dragen. Je dient jezelf waar te maken als je kiest voor rood.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.