Transporteur H.M. Verploegen heeft service hoog in het vaandel

14 december 2021 13:27

Transporteur H.M. Verploegen heeft service hoog in het vaandel

Doorgroeien in service en als bedrijf. Dat is de ambitie voor de komende jaren van H.M. Verploegen, transportonderneming naar Benelux, Frankrijk en Duitsland. Henri Verploegen staat samen met zijn broer Erwin aan het roer van het familiebedrijf en vertelt er bevlogen over.

“Die groei in service willen we bereiken door steeds met de klant en hun afnemers in gesprek te gaan over wensen, verwachtingen en doelstellingen. Daarbij speelt een rol dat bijvoorbeeld de Franse markt weer andere eisen stelt dan de Nederlandse. Gezamenlijk willen we doorgroeien naar het hoogste niveau van dienstverlening. Dat is wat wij zoeken”, zo verwoordt Henri Verploegen de ambities.

Service

Henri Verploegen benadrukt het dienstverlenend karakter van het bedrijf. Service staat hoog in het vaandel. Dat is belangrijk want de lading behoort vaak tot het duurdere segment. Onder service wordt dan verstaan dat er schadeloos, op tijd en met kennis van het product geleverd wordt. Die service onderbouwen ze met een gedegen automatiseringsplatform. Met behulp van de digitale vrachtbrief e-CMR, heeft de klant op elk moment inzage in de status van het transport. Via het eigen portaal kunnen klanten informatie over hun order inzien, zoals offerte, transportopdracht, factuur, archivering en track en trace.

Heftruck

H.M. Verploegen verzorgt transport in hoofdzakelijk de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Het transport wordt verzorgd door 80 medewerkers die werken vanuit de vestigingen in Wijchen (hoofdkantoor), Düsseldorf en Lyon. De chauffeurs hebben de Nederlandse nationaliteit en het bedrijf heeft 50 eigen auto’s op de weg. De helft van de transporten is bouwgerelateerd, dat kan gaan om vloeren, wanden, kozijnen en plafonds. Een eigen heftruck kan mee op transport om het laden en lossen te vergemakkelijken.

Groupage

Verploegen heeft zich gespecialiseerd in groupage transport. Dat zijn gecombineerde transporten. Leveranties voor verschillende klanten worden verzameld tot de vrachtwagen vol is. Zo wordt de vrachtruimte optimaal benut. Dat scheelt in de kosten en is minder belastend voor het milieu. Lidmaatschap van het Franse distributienetwerk Pole bevordert fijnmazige distributie van een halve pallet tot 10 pallets.

Groupage transport is minder milieubelastend, maar er is meer, vertelt Henri Verploegen: “Alle noodzakelijke CO₂-uitstoot compenseren we via projecten waarin bomen geplant worden. Daardoor werken we CO₂-neutraal. Deze manier van werken wordt gecertificeerd door de overheid.”

Personeel

Een belangrijke uitdaging voor de toekomst vormt het personeelsvraagstuk. Er is een groot tekort aan chauffeurs. Een open dag om leerlingen te interesseren voor de transportsector, kon vorig jaar vanwege corona niet doorgaan. Dus moest er wat anders verzonnen worden. Transporteurs uit de regio zetten samen een heuse logistieke Roadshow op. Met een trailer wisten ze in de Liemers, de Achterhoek en het Rivierenland 32 scholen en ruim 3000 leerlingen uit vmbo en mbo te bereiken. In de trailer waren een escaperoom en enkele andere spellen ingebouwd, elk uiteraard met logistieke componenten erin. Henri Verploegen: “We zoeken nieuwe medewerkers, maar we willen ook blijven investeren in onze eigen chauffeurs. We hebben daartoe een plan geschreven met aandacht voor de balans tussen werk en privé. En we faciliteren het werk van onze chauffeurs met goed materieel. Ze krijgen daarvoor vaak complimenten onderweg.”

H.M. Verploegen

Bijsterhuizen 1005
6604 LA Wijchen
Telefoon 024 – 648 85 80
E-mail info@hmverploegen.nl
www.hmverploegen.nl

Tekst: Paul de Jager

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.