TP24 krijgt keurmerk Erkend MKB Financier van Stichting MKB Financiering

20 september 2022 10:35

TP24 krijgt keurmerk Erkend MKB Financier van Stichting MKB Financiering

Aanbieder doorlopend krediet voldoet aan hoogste eisen voor financieren van ondernemers 

TP24, een toonaangevende MKB-kredietverlener, heeft het keurmerk Erkend MKB Financier verkregen van de Stichting MKB Financiering. Daarmee voldoet de onderneming aan de hoogste eisen voor passend en verantwoord financieren aan ondernemers. TP24 is sinds mei van dit jaar actief in Nederland en biedt MKB-klanten uit het middensegment een dynamisch doorlopend krediet, waarbij de debiteuren van die bedrijven als zekerheid fungeren.

Nederlandse MKB-bedrijven die op zoek zijn naar financiering voor verdere groei, kunnen bij TP24 terecht voor doorlopende kredieten van € 250.000 tot € 5.000.000. Voorwaarde is dat ze ten minste 3 jaar operationeel zijn en een debiteurenbestand hebben van meer dan € 350.000. Anders dan bij  factoring worden de uitstaande facturen niet overgenomen. TP24 maakt voor het verlenen van doorlopende kredieten gebruik van financiering die verstrekt is door institutionele beleggers.

Niels Turfboer, Managing Director van TP24 UK & NL, zegt: “Bij TP24 hechten we veel waarde aan een transparante en professionele financieringsmarkt. We zijn dan ook enorm trots dat we het keurmerk Erkend MKB Financier hebben gekregen van de Stichting MKB Financiering. Ons doel is om Nederlandse MKB-bedrijven zo goed mogelijk te helpen met het financieren van hun groei, en dit keurmerk is een erkenning van onze persoonlijke benadering en van de kwaliteit die we leveren.”

Met het keurmerk Erkend MKB Financier conformeert TP24 zich aan de gedragscode Erkend Financieringsadvies MKB. Het keurmerk is in het leven geroepen door de Stichting MKB Financiering als een stap om de sector verder te professionaliseren en een eerlijk speelveld te creëren. Een ondernemer kan aan het keurmerk zien dat een financier succesvol de audit door een onafhankelijk deskundige heeft afgerond.

Over TP24 

FinTech-onderneming TP24, in 2016 opgericht in Zwitserland, biedt MKB-bedrijven dynamische doorlopende kredieten van € 250.000 tot € 5.000.000. Daarbij fungeren de debiteuren van die bedrijven als zekerheid, zonder dat ze worden overgenomen. De verstrekte kredieten zijn bovendien herverzekerd bij Allianz. TP24 is actief in Zwitserland, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Sinds de start in 2016 is in totaal € 200 miljoen aan doorlopende kredieten verstrekt aan ruim 100 MKB-bedrijven. TP24 is in private handen, met als belangrijkste aandeelhouders Credit Suisse, SIX Group en Berliner Volksbank Ventures.   https://tp24group.com/nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.