Toponderneemster Annemarie van Gaal kiest trap EeStairs

27 juni 2022 11:33

Toponderneemster Annemarie van Gaal kiest trap EeStairs

Ontwerp is een denksportpuzzel van de hoogste categorie

Ze werken allebei op hoog niveau: toponderneemster Annemarie van Gaal heeft gekozen voor een handgemaakte trap van wereldspeler EeStairs uit het Gelderse Barneveld. EeStairs heeft één doel, namelijk trappen construeren die architectonisch en kwalitatief superieur zijn. “Deze trap geeft mij het gevoel van ultieme luxe”, vertelt Annemarie van Gaal.

EeStairs staat internationaal bekend om zijn trappen van exceptionele kwaliteit en mag zich onder meer hofleverancier noemen van Facebook, Google, KKR, Deloitte, diverse banken en Optiver. Hiernaast zijn diverse filmsterren, Formule-1 coureurs, royals, dj’s en topsporters eigenaar van zo’n uitzonderlijke trap. In Nederland is Annemarie van Gaal één van de ondernemers die klant is bij het Barneveldse bedrijf.

Trap als kunstobject

Het ontwerp en de constructie van de trap van Annemarie van Gaal was een denksportpuzzel van de hoogste categorie. De trap is hoogstpersoonlijk door Cornelis van Vlastuin, creatief directeur en oprichter van de Barneveldse onderneming, ontworpen. “Tijdens dit proces heb ik de hele wereld afgestroopt om specifieke materialen te bemachtigen. Zo is de exceptionele trap opgebouwd uit Amerikaans notenfineer, is de lasergesneden, glazen balustrade afkomstig uit Italië en is het Marrón Emperador marmer van de treden verscheept vanuit het Spaanse Valencia”, vertelt Cornelis van Vlastuin.

Annemarie van Gaal houdt van kunst, maar beschouwt de trap toch als een van de mooiste kunstwerken in haar huis. “Mijn wens om de traptreden van hetzelfde marmer te laten zijn als de vloer zorgt ervoor dat de trap een perfect onderdeel is geworden van dit huis”, vertelt Annemarie van Gaal. In totaal heeft het creatieve proces van begin tot eind bijna twee jaar in beslag genomen, de daadwerkelijke productie een paar maanden. Van Vlastuin: “Ik ben ontzettend trots op de trap, omdat deze perfect past bij de woning en de stijl van Annemarie.”

Ultiem vakmanschap

De woning van Annemarie van Gaal aan het Vondelpark is een architectonische parel in Amsterdam-Zuid en ze woont hier, samen met haar man Rhandy Macnack, naar volle tevredenheid. “In mijn woning ben ik zonder enige twijfel het meest trots op de trap”, zegt Annemarie van Gaal. Bij binnenkomst in de woning is de uitzonderlijke trap zonder meer het eerste wat je blik vangt. “Het is een echte eyecatcher. We hebben al zo vaak de vraag gehad wie deze gemaakt heeft. Zo’n trap als deze hebben mensen nog nooit gezien. Deze woning en deze trap maken me er iedere dag van bewust dat ik dankbaar mag zijn voor mijn harde werk.”

De magnifieke trap van Annemarie van Gaal bestaat eigenlijk uit twee trappen, namelijk uit een zwierige spiraaltrap naar de eerste verdieping van de woning én uit een rechte stijlvolle trap die naar het dakterras leidt. “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het ultieme vakmanschap van dichtbij heb mogen ervaren. Iedere keer als ik de trap op of af loop, word ik blij”, vertelt Annemarie van Gaal. Ze omschrijft haar trap als ‘absolute perfectie’.

Over EeStairs

EeStairs, gevestigd in Barneveld, is internationaal marktleider in de productie van trappen van topkwaliteit. Met internationale teams heeft het bedrijf professionele in-house expertise. EeStairs helpt bij het ontwerpproces, engineering, materiaalkeuze en produceren en plaatsen van speciale trappen. Dit betekent dat de klanten van EeStairs zich bij elk aspect van het trappenbouwproces rechtstreeks tot EeStairs kunnen wenden. Op het hoofdkantoor in Barneveld werken zo’n 60 mensen. EeStairs heeft 10 medewerkers in Engeland, België en Frankrijk en nog eens 40 mensen in Noord-Amerika. Er wordt nauw samengewerkt met toonaangevende architecten, binnenhuisarchitecten, ingenieurs en vooraanstaande commerciële en particuliere klanten. Cruciaal in termen van kwaliteitscontrole is dat EeStairs het hele ontwerp, productie- en installatieproces van trappen beheerst.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.