Tips om je kantoorruimte in te richten!

8 november 2021 13:19

Tips om je kantoorruimte in te richten!

Het kantoor waar je werkt is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt. Je bent er natuurlijk om te werken, maar ook om met collega’s koffie te drinken en bij te praten. Het kantoor is dus een plek voor verschillende doeleinden. Hoe fijn is het dan dat je kantoor een plek is met een fijne sfeer? De inrichting van een kantoor doet veel met de sfeer. Benieuwd waar je op kunt letten wanneer je een kantoorruimte inricht?

Kleur

Veel mensen kiezen bij de inrichting van een kantoor voor een ‘veilige’ kleur. Dat is bijvoorbeeld de kleur wit. Dat kun je natuurlijk doen, maar het staat veel gezelliger in een ruimte wanneer je bijvoorbeeld een wand in een warme kleur schildert. Op die manier krijgt de ruimte veel meer sfeer. De kleur van de wand kun je vervolgens weer terug laten komen in de meubels en accessoires van je kantoor. Zo wordt je kantoor een bij elkaar passend geheel. Dit zorgt voor rust en hierdoor kun je je dan ook beter concentreren. Dat komt het werk dus ten goede!

Rond

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor ronde vormen in een kantoor. En dat is best begrijpelijk. Beeld je maar eens een kamer in waarbij alle vormen rechthoekig zijn. Dat krijgt al snel een té netjes effect. En dat is eigenlijk een beetje rommelig. Wanneer je juist kiest voor ronde vormen in je woning, wordt de ruimte veel gezelliger, maar oogt deze ook ‘zachter’. Daarom raden wij aan om verschillende ronde vormen aan te schaffen, zoals ronde tafels, krukjes en vazen.

Accessoires

Ook accessoires zorgen voor veel gezelligheid in een kantoor. De truc is om niet te veel accessoires te plaatsen, want dan wordt een kantoor vrij chaotisch. Want zeg nou zelf; een kantoor waarin alleen maar meubels staan, en verder dus zonder accessoires is, dat is best wel ongezellig en saai. Maar het toevoegen van een paar accessoires, kan ervoor zorgen dat een kantoor een fijne sfeer uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan een wollen vloerkleed, of mooie posters in lijsten voor op de wand, of mooie lampen aan het plafond.

Planten

Tot slot zorgen planten voor een knusse sfeer in je kantoor. Het is bovendien ook gezond om planten om je heen te hebben, omdat ze de lucht zuiveren. Dat is een fijn bijkomend voordeel! Verder is het ook aangetoond dat je door planten rustiger wordt, omdat de groene kleur ervoor zorgt dat je kalmeert. Varieer met mooie grote planten en knusse kleine plantjes en je kantoor ziet er gelijk gezellig uit. Heb je geen groene vingers en ben je bang dat je planten binnen korte tijd zullen doodgaan? Geen paniek: kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer van echte planten te onderscheiden. Ideaal!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.