Tips om je kantoor meer groen in te richten

8 maart 2022 12:25

Tips om je kantoor meer groen in te richten

Is je kantoor toe aan een nieuwe inrichting of heb je net een nieuw kantoor gekocht? Denk dan eens aan het groener inrichten van je kantoor. Dit heeft namelijk diverse voordelen. In dit artikel lees je meer over de voordelen en hoe jij je kantoor groener kunt inrichten.

Voordelen van een groener kantoor

Het hebben van veel planten in je kantoor zorgt voor frissere zuurstof. Planten zuiveren namelijk de lucht. Daarnaast is ook bewezen dat mensen die omringd zijn door groen minder stress ervaren. Dit heeft mogelijk een positief effect op de werkprestaties van je werknemers, omdat het kan zorgen voor meer productiviteit. Het verminderen van stress kan zelfs zorgen voor minder ziekteverzuim en een minder grote kans op een burn-out. Ook kan het zorgen voor een betere concentratie.

Hoe creëer je een groener kantoor?

Je kunt zelf een groener kantoor inrichten, maar je kunt het ook laten uitbesteden. Bij het bedrijf donkergroen kan je het groenproject uitbesteden. Zo kan jij je focussen op het werk. Donkergroen maakt op basis van je wensen en budget een voorstel hoe jouw kantoorinrichting meer groen kan worden. Heb je al een (vaste) interieurarchitect? Dan gaat donkergroen samen met je interieurarchitect aan de slag om een ontwerp te maken van je kantoor. Donkergroen je ook helpen met de aanleg van (dak)tuinen of andere groenprojecten. Wil je inspiratie op doen voor een groenere kantoortuin? Kijk dan eens naar deze groene schoolpleinen.

Nut van een groene kantoortuin

Als je jouw kantoor groener wilt inrichten kan je jouw kantoortuin niet overslaan. Ook het creëren van een groene kantoortuin kan zorgen voor minder stress bij je werknemers. Zorg dat de kantoortuin een plek is waar je werknemers tot rust kunnen komen. Je kunt dit laten vormgeven tot een plek om te pauzeren. Zorg ook altijd dat je werknemers tijdens de pauze hun werkplek even verlaten. Eten op de werkplek is namelijk niet goed voor het welzijn van je werknemers. Door je kantoortuin goed in te richten kan de kantoortuin ook gebruikt worden tijdens werketentjes en andere activiteiten. Wat dacht je van een barbecue in de tuin? Met slecht weer kan je een tent opzetten.

Twijfel je nog over wat je precies wilt? Ga dan in gesprek met Donkergroen. Ze kunnen je advies geven en aangeven wat er mogelijk is met jouw budget. Je kunt ook inspiratie op doen door woonbladen, Pinterest en verschillende woonprogramma’s.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.