Sociaal Ondernemen

29 juni 2022 08:46

Sociaal Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Het is een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Sinds 1 februari 2022 mag Driestroom het PSO keurmerk niveau 3 voeren. Dit is de erkenning dat we ook daadwerkelijk werk maken van het volop kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vaak heerst de opvatting dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het lastig hebben in het reguliere arbeidsproces. Door bijvoorbeeld ADHD, een autisme spectrum stoornis, een fysieke of geestelijke uitdaging of langdurige afwezigheid op de arbeidsmarkt, kunnen zij niet zomaar meedraaien. Bij Driestroom zien wij dagelijks dat mensen dat wel kunnen. Dat ze hun beschikbare talenten heel goed weten in te zetten. Omdat we geloven in onbeperkt meedoen is Driestroom er voor iedereen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom investeren wij al jaren actief in Sociaal Ondernemerschap. Niet alleen in ons aanbod en dat van onze zorgondernemers, maar in de volle breedte van de organisatie. Met als doel dat iedereen zo normaal mogelijk kan werken. Mensen doen zo veel mogelijk zelf; waar nodig is er begeleiding.

Het behalen van het PSO keurmerk niveau 3 toont aan dat wij ons hier met succes voor inzetten. Het is voor ons een bevestiging van alle mooie resultaten die we reeds hebben behaald. En een motivatie te blijven werken aan de doelen die we nog hebben voor de komende jaren. Wij willen hiermee andere organisaties en ondernemingen inspireren om te investeren in Sociaal Ondernemerschap. Zeker in een tijd van schaarste op de arbeidsmarkt. Want met de juiste begeleiding is het mogelijk om onbenut potentieel en talent van mensen tot bloei te laten komen. «

Esther Nelissen en Hans van Gestel
Raad van Bestuur Driestroom
esthernelissen@driestroom.nl
hansvangestel@driestroom.nl
www.driestroom.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.