Scaling-Up met hulp van Briskr

30 juni 2022 08:41

Scaling-Up met hulp van Briskr

Health en HighTech (semiconductor industrie) zijn belangrijke speerpunten voor de Nijmeegse regio. Bijna 30% van de beroepsbevolking werkt in de zorg en door de aanwezigheid van bedrijven als NXP, Ampleon, Nexperia en andere chip-bedrijven is ook High Tech een economisch belangrijke sector. Philips produceerde sinds 1955 al microchips in Nijmegen! Het versterken en innoveren van deze sectoren is belangrijk om de werkgelegenheid te versterken en uit te breiden. Met de aanwezige kennisinstellingen als Radboudumc, Radboud Universiteit, de HAN en een sterk ROC zijn daar ook volop mogelijkheden voor.

Vijf speerpunten voor impact in de regio

Gemeente Nijmegen koos samen met de stakeholders in de regio voor een vijftal speerpunten; twee op het gebied van High Tech (Radio Frequency hardware en Chip Integration & Packaging) en drie op het gebied van gezondheidszorg (Digital Health, Drug Discovery en Healthy Brain).

Rondom deze vijf speerpunten wordt in samenwerking met de kennisinstellingen, bedrijven en overheden gewerkt aan het versterken van de sectoren in de regio Nijmegen. Ondernemerschap staat hierbij centraal. Immers, kennisinstellingen zijn goed in het bedenken van nieuwe kennis en innovaties, maar slechts als een ondernemer met voldoende financiering de kennis oppakt en vertaalt naar de markt ontstaat er impact.

Briskr

Briskr ondersteunt dat proces om te komen tot impact in onze regio. Briskr is een samenwerkingsverband van de overheden (provincie en gemeente), de kennisinstellingen (Radboud Universiteit, Radboudumc en de HAN), KADANS Science Partner en diverse intermediaire organisaties als The Economic Board, OostNL, Health Valley, HighTechNL, Novio Tech Campus en Science Meets Business. Briskr wordt ondersteund door een klein programmabureau.

Support

Het doel is om talentvolle startups en scaleups in de regio te helpen bij het starten van een bedrijf en zo het laten groeien van ondernemerschap en werkgelegenheid in de regio. Dat doen we door het aanbieden van:
- Inhoudelijke ondersteuning (denk aan workshops, netwerksessies en coaching)
- Financieringsinstrumenten (van subsidies en business angels risicokapitaal, via vroege fase financiering tot Venture Capital investeringen)
- Huisvesting op een van de campussen van de partners

Supporting Partners

Wij hebben daarnaast ook Supporting Partners. En dit zijn grotere dienstverleners in onze regio met voor onze startups en scaleups relevante kennis. Op dit moment zijn dat: Aeternus company (bedrijfswaardering), BDO (accountancy), Brilliant Work (coaching), Catalyze (subsidie advies), EP&C (patenten), JLABS (acceleratie), Poelmann van den Broek (advocaten), Qserve (certificering) & Rabobank (financiering).

Al deze partners dragen financieel en met kennis bij om startups en scaleups in de regio te ondersteunen met als doelstelling economische groei en impact.

Business Angels Netwerk Nijmegen

Samen met de Supporting Partners, The Economic Board, OostNL en Gemeente Nijmegen organiseren we bijeenkomsten van het business angels netwerk waarbij we driemaal per jaar vier startups laten pitchen voor een investering. In de voorbereiding naar de bijeenkomst worden de startups intensief ondersteund bij het scherp krijgen hun pitch gericht op een investeringsdeal. De bijeenkomsten, altijd op het mooie Landgoed Brakkesteyn, worden na de pitches gevolgd door een diner. Deze bijeenkomsten zijn op uitnodiging waarbij geïnteresseerde angel investeerders uiteraard contact met ons kunnen opnemen.

Masterclass Scaling-Up

De nieuwste activiteit van Briskr is de Masterclass serie Scaling-Up. Dat doen we samen met BDO, EP&C, Poelmann van den Broek en OostNL. Deze wordt ondersteund door de overige partners. In deze masterclass serie van vier sessies wordt in groepjes van acht ondernemers gewerkt aan een groeiplan voor hun business. De masterclass serie is gericht op die ondernemers die een groeiversnelling zien aankomen en graag hun organisatie daarvoor op orde willen hebben. Om de onderlinge contacten te versterken tussen de ondernemers eindigt elke sessie met een diner en ook tussen de bijeenkomsten door wordt onderling contact gestimuleerd bij het uitwerken van opdrachten (peer learning).

Ondernemers die interesse hebben in deze (of andere workshops op briskr.eu/events) kunnen contact opnemen met martijn.kriens@briskr.eu, programma manager Briskr. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.