Sanitaire voorzieningen op werk

9 november 2022 11:30

Sanitaire voorzieningen op werk

Als je aan het werk bent, denk je waarschijnlijk aan dingen zoals computers, een fijne stoel waarvan je geen rugpijn krijgt en de uitstraling van het kantoor. Echter, er zijn nog meer dingen waar je als werkgever rekening mee moet houden. Benieuwd waar het om gaat? Lees dan gauw verder!

Toiletten

Als werkgever ben je verplicht om te zorgen voor gezonde arbeidsomstandigheden. De werkplekken moeten dus regelmatig schoongemaakt worden, maar ook moeten de juiste sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. Er moeten dus genoeg toiletten aanwezig zijn voor alle werknemers en daarbij is het ook belangrijk dat ze hun handen kunnen wassen, bijvoorbeeld door middel van een wastafel fontein. Daarbij hoort dus ook wat zeep. Je kunt hierbij kiezen voor een zeepdispenser, maar het is ook mogelijk om een aantal flesjes handzeep te komen en deze aan te vullen als ze op zijn. De handen moeten tot slot ook afgedroogd worden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een handdoekrol kopen of een warmteluchtdroger. De ene optie is wat hygiënischer dan de ander en tevens zitten er ook wat verschillen in de prijs, dus weeg af welke optie hygiënisch is en alsnog binnen jouw budget past.

Douchen

Voor sommige functies is het belangrijk om tussendoor een douche te nemen. Allereerst moet er dan natuurlijk voldoende douchegel aanwezig zijn en ook is het belangrijk dat de werknemers zich kunnen afdrogen en genoeg privacy hebben. Zorg er daarom voor dat er genoeg handdoeken aanwezig zijn en plaats de douches op een plek waar de werknemers zich in privacy kunnen reinigen en omkleden. Het is tot slot ook handig om te weten of het opfrissen in de badkamer op werk valt onder de werktijd. Eigenlijk hangt dit heel erg af of het nodig is voor het werk en of het in opdracht is van de werkgever. Als het werk bijvoorbeeld erg bevuilend is voor het lichaam en vervolgens negatieve effecten kan hebben op de gezondheid, is het nodig om tussendoor even te douchen. Voor een reguliere kantoorbaan zal het opfrissen dus hoogstwaarschijnlijk niet tot de werktijd gerekend worden. Houd hier dus ook rekening mee tijdens het maken van de planning voor jouw collega’s.

Op het werk zijn leuke collega’s en een fijne werkplek erg belangrijk, maar ook zijn de sanitaire voorzieningen erg van belang. Zorg als werkgever daarom voor een aantal toiletten en de juiste bijbehorende producten. Dit geldt ook mogelijke badkamers op werk. Wil je gelijk aan de slag? Kijk dan op de website van Sanitairwinkel!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.