Samenwerking Ancora Health en EKOMENU maakt gezonde leefstijl toegankelijk met gepersonaliseerd voedingsadvies

30 november 2021 08:51

Samenwerking Ancora Health en EKOMENU maakt gezonde leefstijl toegankelijk met gepersonaliseerd voedingsadvies

Consument aan het roer voor juiste voedingskeuzes

De Nederlandse start-up in preventieve gezondheid Ancora Health en het platform voor gepersonaliseerde voeding EKOMENU gaan samenwerken. Met de samenwerking willen beide bedrijven de weg naar een gezonde levensstijl laagdrempelig en toegankelijk maken. Ancora Health levert de belangrijkste gezondheidsparameters op basis waarvan EKOMENU gepersonaliseerde voedzame recepten verzorgt. De koppeling tussen Ancora Health en EKOMENU brengt hiermee een gezondere levensstijl voor de consument binnen handbereik. Vanaf begin 2022 is dit beschikbaar via de Ancora Health programma’s. 

Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo kan gezond eten een grote bijdrage leveren aan preventie en genezing van ziektes en (chronische) aandoeningen, zoals cardiovasculaire en hartgezondheid, en helpt diabetes type 2 voorkomen. Een persoonlijke benadering van voeding en leefstijl is daarom belangrijk. Vooral als de consument zelf de regie heeft of kan nemen. De gepersonaliseerde voedingsindustrie groeit snel en steeds meer consumenten laten boodschappen en maaltijden bezorgen. Hier spelen Ancora Health en EKOMENU op in door alle elementen met elkaar te verbinden. Van voedingsadvies tot recepten en van ingrediëntenkeuze tot levering van persoonlijke maaltijdboxen.  

Hoe werkt het?

De samenwerking brengt de kracht van voeding, personalisatie en welzijn samen om een gezonde leefstijl te bevorderen. Voor het maken van een persoonlijk gezondheidsplan, met daarin gepersonaliseerde voedzame voeding opgenomen, is persoonlijke data en inzicht nodig. Dat is waar Ancora Health en EKOMENU elkaar aanvullen. Ancora levert de belangrijkste gezondheidsparameters op basis van een persoonlijke diagnose en check-up. Op basis hiervan kan EKOMENU gepersonaliseerde recepten en ingrediënteninformatie aanbieden via haar ETNA platform, een database met meer dan 3.000 recepten. Hiermee kan gedurende het hele jaar, zeven dagen per week en voor drie maaltijden per dag voorzien worden in passende recepten. Op basis van algoritmen en de gemeten impact op de gezondheid worden ingrediënten en recepten steeds verder gepersonaliseerd. 

Ancora Health integreert de diensten van EKOMENU begin 2022 in zijn preventieve gezondheidsdiensten. De levering van gepersonaliseerde maaltijdboxen met biologische ingrediënten kunnen dan door consumenten als add-on worden toegevoegd en kunnen op elk moment worden geannuleerd. De data-uitwisseling tussen Ancora Health en EKOMENU is eenvoudig en veilig via API (digitale verbinding), waarbij privacy wordt gewaarborgd.  

Zonder nadenken een gezonde eetroutine

Goede nachtrust, sporten, meditatie en voeding zijn belangrijke elementen van een gezonde leefstijl en hebben een impact op de levenskwaliteit. De samenwerking tussen Ancora Health en EKOMENU maakt het de consument eenvoudig door op één plek de nodige informatie, producten en recepten te bundelen. Nadat er een keuze is gemaakt voor het menu, kunnen de ingrediënten voor de hele week ook worden thuisbezorgd. Dit maakt het aanpassen van eetgewoontes op basis van persoonlijke, specifieke behoeften laagdrempelig. Daarnaast worden mensen minder blootgesteld aan verleidingen in de supermarkt, waar 80 procent van het aanbod uit ongezonde producten bestaat. 

Bewezen succes

Onderzoek onder de klanten van zowel Ancora Health als EKOMENU heeft aangetoond dat de diensten en producten van beide partijen een positieve invloed hebben op de gezondheid. Zo dragen de gepersonaliseerde menu’s van EKOMENU voor 70 procent van de mensen positief bij aan het behalen van hun gezondheidsdoelen, zoals het verlagen van de bloeddruk, het behalen van een gezond gewicht of zelfs het omkeren van diabetes type 2. De eerste resultaten van Ancora laten zien dat klanten gemiddeld van vier naar zes dagen per week gezond gingen eten. Daarnaast heeft 66 procent inname van essentiële vitaminen en mineralen aangepast, heeft 87 procent van de klanten met een vitamine D tekort dit gecorrigeerd en verbeterde 53 procent van de klanten met een laag vitamine B12 niveau hun status. 

“We zijn trots op de nieuwe samenwerking met EKOMENU, waarmee we in feite een one-stop-shop creëren voor een gezonder leven”, zegt Sridhar Kumaraswamy, founder en CEO van Ancora Health. Door de koppeling van onze diensten en begeleiding van voedingsdeskundigen weten klanten zeker dat wat ze doen en eten, ook echt het juiste is voor hen. We hopen mensen hiermee te inspireren en hen in te laten zien dat het maken van gezonde eetkeuzes niet moeilijk hoeft te zijn.” 

Jack Stroeken, founder en CEO van EKOMENU, vult aan: “de samenwerking met Ancora past in onze strategie om onze expertise en recepten ook digitaal te ontsluiten en breed beschikbaar te stellen voor health care. Zo vergroten we de impact en realiseren we een verbinding tussen de food en de health care sector.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.