Samenwerken aan slimme, empathische woonomgevingen voor (kwetsbare) mensen

1 september 2022 10:25

Samenwerken aan slimme, empathische woonomgevingen voor (kwetsbare) mensen

Op 22 september as. organiseert DEEL Academy het congres Het Nieuwe Wonen waarin onderzoek naar slimme woonomgevingen voor (kwetsbare) mensen centraal staat. Onderzoek dat bijdraagt aan het beter benutten van technologie en ruimtelijke kennis om zelf- en samenredzaamheid te bevorderen.

Onder leiding van dagvoorzitter Erwin van Aken wordt ingegaan op thema’s als ‘de waarde van technologie in de woonomgeving’ en ‘bewonersparticipatie, hoe doe je dat?’.

Het programma bestaat onder meer uit talkshows en keynotes van prof. dr. Nico van Meeteren (Health~Holland), drs. Jacobine Geel (College voor de Rechten van de Mens) en Nijmeegse Wethouder Grete Visser (Wonen, zorg en onderwijs). Daarnaast krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan interactieve workshops.

Kortom: een inspirerende dag waar je bij moet zijn. Bezoek de website www.congreshetnieuwewonen.nl  voor het volledige programma en de mogelijkheid tot aanmelden.

Over DEEL Academy

DEEL Academy is een leergemeenschap van burgerinitiatieven, woningcorporaties, zorgorganisaties en kennisinstellingen in samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid. Samenwerkingsverband DEEL richt zich op wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek naar dat wat werkt voor het verhogen van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en samenredzaamheid om langer thuis blijven wonen mogelijk te maken met aandacht voor behoud van kwaliteit van leven. Het gaat hierbij om multidisciplinair onderzoek in Livinglabs, met een continue link tussen wetenschap en praktijk, dat bijdraagt aan het mensgericht en toekomstgericht inzetten van sociale, ruimtelijke en technologische mogelijkheden.

DEEL is sinds 2017 actief en is een initiatief van prof.dr.ir Masi Mohammadi. Naast Scientific Director van DEEL is zij lector Architecture in Health (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en professor Smart Architectural Technologies (TU Eindhoven).

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.