Rechtszaak gewonnen en alsnog geen geld: deel 2

23 februari 2022 08:30

Rechtszaak gewonnen en alsnog geen geld: deel 2

Waarom laten wij ons verleiden tot rechtszaken en waarom kan het op een andere manier beter gedaan worden? De ervaringen en resultaten in de praktijk leren en bewijzen dat er juridische problemen bestaan die door actieve bemiddeling dusdanig resultaat opleveren dat deze anders middels rechtsprocedures niet gewonnen zouden worden.

Een tijd geleden werd ik uitgenodigd door een zakenvrouw voor een bespreking. Zij had 2 dossiers liggen waarvan ze de rechtszaken had gewonnen, maar waar uiteindelijk geen geld te halen viel. Ook de gerechtsdeurwaarder keerde steeds zonder resultaat terug van zijn bezoek aan de betrokkenen. De zakenvrouw was over de gehele gang van zaken zeer ontstemd, want waarom moet men nog rechtszaken voeren als er toch geen geld te halen valt. Aan de zakenvrouw heb ik een voorstel gedaan waarbij alsnog een bemiddelingstraject kon worden ingezet tegen de betrokkenen. Eveneens heb ik aan de zakenvrouw toegelicht waar het fout gaat in dat soort situaties van rechtszaken voeren tegen dergelijke dubieuze partijen. Hof van Bemiddelaars kan door zijn bemiddeling en werkwijze deze praktijkgevallen voorkomen.

Onze reviews spreken uw taal, kijk op www.hofvanbemiddelaars.com

Foto: Hof van Bemiddelaars

Naar alle berichten van Hof van Bemiddelaars terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.