Razendsnel software testen

27 oktober 2022 13:27

Razendsnel software testen

De kwaliteit van software is vandaag de dag belangrijker dan ooit. In de ontwikkeling van nieuwe software gaat daardoor veel tijd zitten in het testen van de software. Testen levert vaak aanzienlijke vertraging op in de ontwikkeling en de time to market van software. Met het software test platform Orangebeard is de doorlooptijd van testruns terug te brengen van uren/dagdelen naar enkele secondes zonder een concessie te doen op de kwaliteit.

Gericht testen

De laatste jaren is het testproces van nieuwe software in grote mate geautomatiseerd. Dit betekent dat ook wanneer er slechts een kleine wijziging wordt doorgevoerd, vaak de hele software opnieuw getest wordt. Dit leidt tot vertraging. Orangebeard gebruikt artificial intelligence om bij iedere wijziging in de software, de meest relevante tests te onderscheiden, zodat specifiek die tests uitgevoerd kunnen worden. Zo worden de testen veel sneller en bovenal gerichter uitgevoerd.

Slimme analyse

Orangebeard brengt niet alleen de doorlooptijd van de tests terug, het platform voert ook direct een analyse uit op de testresultaten. Dankzij machine learning kunnen zij de gevonden bugs automatisch classificeren. Met Orangebeard zien testers waar, waarom en wanneer er een bug is ontstaan in de software. Dit scheelt IT-afdelingen tijdrovend werk, waardoor met een kleiner team meer werk verzet kan worden.

Inzicht in de keten

Het gemiddelde IT-landschap bestaat al lang niet meer uit één enkel systeem, maar uit een complexe keten van systemen, omgevingen en (externe) ICT leveranciers. Inzicht in deze software keten is van cruciaal belang als het gaat om snellere software delivery. Orangebeard verzamelt (meta) data van alle partijen, systemen en omgevingen en toont aan waar problemen zich bevinden. Hierdoor worden knelpunten in de keten direct zichtbaar en kan de kwaliteit van de systemen eenvoudig worden geoptimaliseerd en gewaarborgd.

Praegus

Praegus is een consultancyhuis uit Leusden en sinds 12 jaar actief in software testen. De expertise richt zich met name op het optimaliseren van software testen binnen organisaties en deze te vereenvoudigen en te versnellen door onder meer inzet van testautomatisering. Tevens adviseren de consultants van Praegus over testprocesoptimalisatie, performance- en securityvraagstukken. Middels de eigen Praegus Academy geven de consultants op zowel proces- als technische elementen maatwerktrainingen en certificeringstrajecten. Een aantal jaren geleden is het bedrijf gestart met de bouw van het test platform Orangebeard om - data-gestuurd - versnelling in software testen te kunnen realiseren. Deze innovatie is dit jaar uitgeroepen tot finalist in de KVK Innovatie Top 100.

Praegus is ISO27001 gecertificeerd.

Meer informatie www.orangebeard.io en www.praegus.nl
KVK Innovatie Top 100 https://www.kvkinnovatietop100.nl/site/Praegus-razendsnel-software-testen

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.