Podcast: een heldere boodschap

14 april 2022 11:24

Podcast: een heldere boodschap

Veel bedrijven maken in hun marketing een cruciale fout: hun boodschap is niet helder, waardoor hun potentiële klanten niet begrijpen wat ze voor hen kunnen betekenen.

In een wereld waar we 3.000 marketingboodschappen per dag voor onze kiezen krijgen, is het van cruciaal belang dat bedrijven gehoord en gezien worden. Waarom? Omdat mensen niet de beste producten of diensten kopen, maar de producten en diensten die ze het snelst kunnen begrijpen.

Uit het onderzoek dat Daan Schmidt, oprichter van StoryBrand Nederland heeft gedaan, blijkt dat tachtig procent van de 1,8 miljoen bedrijven in Nederland te weinig omzet en winst maakt. Als je die cijfers en de impact van de afgelopen twee jaar tot je laat doordringen, dan is dat best heftig. Het betekent dat er ondernemers zijn die ’s nachts wakker liggen en denken: hoe ga ik het in hemelsnaam rondbreien dit jaar?

Dat is zorgwekkend. Die ondernemers zijn en voelen zich verantwoordelijk voor hun bedrijf, hun werknemers en de gezinnen die daarachter zitten. Er voltrekken zich drama’s.

Een van de belangrijkste oorzaken is dat bedrijven vaak goed zijn in hun vak, maar niet precies weten hoe ze continue nieuwe klanten aan kunnen trekken. Op marketinggebied wordt er vaak veel gehobbyd. Maar zelfs wanneer je je marketing op en top hebt geregeld, dan nog is dat geen garantie voor succes.

Marketing is misschien wel het fundament van je bedrijf, maar het fundament van je marketing is je boodschap.

Met de StoryBrand podcast helpen wij ondernemers en marketeers om hun boodschap te verhelderen en zo te verwoorden dat de klant direct begrijpt wat jouw product of dienst voor hem kan betekenen. Die sterke en unieke boodschap kun je vervolgens toepassen in al je marketinguitingen. Van je website, social media tot je offertes en presentaties.

In deze aflevering van de StoryBrand podcast behandelen presentatoren Daan Schmidt en Roeland van de Beek ‘De 7 universele onderdelen van een heldere boodschap waar iedere klant op reageert’.

StoryBrand Nederland BV
De Mulderij 4
3831 NV Leusden
Tel. 033-2007470
E-mail contact@storybrand.nl
www.storybrand.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.