PMG sluit distributieovereenkomst met mobility specialist Bird voor elektrische Bird Bike

20 januari 2022 09:43

PMG sluit distributieovereenkomst met mobility specialist Bird voor elektrische Bird Bike

Exclusieve overeenkomst voor gewilde e-bike geldt voor Benelux en Duitsland

Popal Mobility Group (PMG) heeft een exclusieve distributieovereenkomst gesloten voor Bird Bike, de elektrische fiets van micro-mobility specialist Bird. De Bird Bike e-bike wordt vanaf deze maand via de reguliere vakhandel verkocht in de Benelux en in Duitsland.

De Amerikaanse scale-up up Bird is gewaardeerd op ruim EUR 2 miljard en is sinds november vorig jaar als BRDS als eerste e-mobility bedrijf genoteerd aan de New York Stock Exchange. Bird geldt mondiaal als een van de belangrijkste spelers op het gebied van elektrische deelstepjes. De enorme kennis en ervaring die Bird sinds haar oprichting in 2017 heeft opgedaan is samengebracht in de onlangs gelanceerde Bird Bike, later deze maand te koop via de vakhandel in de Benelux en Duitsland.

Groeimarkt

PMG is sinds 1998 actief in de rijwielmarkt. Het bedrijf heeft de merken Popal, Keewee, Cangoo, Supersuper en BSP in haar portefeuille en wordt geleid door de broers Daniël en Aryan Popal. Aryan Popal: “De markt voor elektrische fietsen groeit nog altijd heel hard. Met Bird Bike kunnen mensen kiezen voor een e-bike waar design, technologie en fietsplezier hand in hand gaan met een goede prijsstelling en service via de rijwielhandel.”

Er is mondiaal sprake van een enorme groei van de markt voor e-bikes. Afgelopen jaar zijn er alleen al in Nederland zo’n 550.000 e-bikes verkocht en de verwachting is dat er in 2030 in de EU meer e-bikes worden verkocht dan gewone fietsen en personenauto’s samen. Daniël Popal, co-founder van PMG, is blij met de samenwerking met Bird, mondiaal een van de leidende partijen in elektrisch personenvervoer: “Sinds haar oprichting in 2017 heeft Bird in meer dan 350 steden over de hele wereld een revolutie veroorzaakt de manier waarop mensen zich verplaatsen en de kennis en ervaring die het daarbij heeft opgedaan is door het in-house design team van Bird verwerkt in de Bird Bike. Ik ben heel blij dat consumenten in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland binnenkort kunnen ervaren wat een geweldige e-bike dit is.”

Dealernetwerk

Bird Bike wordt verkocht via de vakhandel. Dit zal volgens Daniël Popal voor veel mensen een van de redenen zijn om voor deze e-bike te kiezen: “Mensen hechten terecht aan de adviezen en service van de traditionele fietsenhandel en aan de mogelijkheid om een fiets rustig te bekijken en een proefrit te maken.” De Bird Bike komt in twee uitvoeringen: met een hoge instap (A-frame) en met een lage instap (V-frame). De versie met het A-frame is vanaf deze maand leverbaar, de V-frame vanaf het voorjaar. Volgens Daniël Popal kan de Bird Bike zich gemakkelijk meten met de huidige marktleiders: “Bird Bike is ontworpen door Bird’s in-house team van ruimtevaart- en automotive ingenieurs met enorme ervaring in micromobility. De e-bike voldoet aan de hoogste veiligheidseisen in z’n klasse en is voorzien van een 250 Watt Bafang-achternaafmotor, snelheidsondersteuning tot 25 kilometer/uur met een actieradius van 80 kilometer, geïntegreerde LED-verlichting en een dashboard met achtergrondverlichting op het stuur. Door de achternaafmotor voelt de Bird Bike alsof je altijd wind mee hebt. Het voelt eigenlijk heel veilig en ontspannen. Omdat we verwachten dat er enorme belangstelling zal zijn voor deze e-bike hebben we besloten om ons dealernetwerk de komende maanden uit te breiden, zowel in de Benelux als in Duitsland.”

Specificaties Bird Bike

  • Duurzaam aluminium frame in A- en V-uitvoering
  • Geïntegreerde display geïntegreerde LED-verlichting, IP65+ waterbestendig
  • Maximale e-assist snelheid van 25 kilometer/uur
  • Geïntegreerd en overzichtelijk LCD-scherm met onder meer informatie over snelheid, afstand en de accu
  • Uitstekende geometrie en volledig verstelbare zithoogte
  • Verkoopprijs: EUR 1.999,-

Over Popal Mobility Group
Popal Mobility Group (PMG) is sinds 1998 in de rijwielbranche actief. Het bedrijf, dat wordt geleid door de broers Aryan en Daniël Popal, heeft circa 150 mensen in dienst. PMG heeft kantoren in Nederland, Zuid-Europa en Azië, een distributiecentrum van 38.000 m2 in Drunen (Noord-Brabant) en een dealernetwerk met ruim 1.500 winkels in Europa. Het bedrijf heeft de merken Popal, Cangoo, Keewee, Supersuper en BSP in haar portefeuille en produceert jaarlijks zo’n 200.000 fietsen. Zie ook: Pmobility.com, Popal.nl, Supersuper.nl, Cangoo.nl en Keewee.nl.

Over Bird
Bird is een bedrijf voor elektrische voertuigen en heeft als missie om betaalbare en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen zoals e-scooters en e-bikes over de hele wereld binnen handbereik te brengen. Het bedrijf, dat in 2017 is opgricht door transportpionier Travis VanderZanden, maakt een snelle groei door. De micro-elektrische voertuigen zijn in meer dan 350 steden wereldwijd via deelprogramma’s te gebruiken. De producten van Bird zijn daarnaast te koop via www.bird.co en via toonaangevende retailers en distributiepartners. Bird werkt nauw samen met de steden waarin het actief is om betrouwbare en betaalbare mobiliteitsoplossingen te bieden voor mensen die daar wonen en werken.

Foto bijschrift: A-frame (links) is vanaf deze maand beschikbaar, het V-frame is dit voorjaar beschikbaar

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.