Pannen, een van de ingrediënten voor een succesvolle zaak!

21 oktober 2021 09:52

Pannen, een van de ingrediënten voor een succesvolle zaak!

Ben je ondernemer in de horecasector? Dan weet je als geen ander dat er veel ingrediënten nodig zijn om van je zaak een succesvolle onderneming te maken. Het heeft niet alleen te maken met het juiste personeel, een mooie zaak en het juiste menu. Ook de materialen die je gebruikt in de zaak en in de keuken moeten goed zijn. We bedoelen dan niet de ingrediënten voor de gerechten die je serveert, maar ook de pannen en materialen waar je chefs mee werken. In dit artikel vertellen we je meer over de juiste pannen voor jouw onderneming.

Pannen die geschikt zijn voor verschillende kook- en baktechnieken

Wanneer je als professional pannen gaat aanschaffen denk je meteen aan de kookpannen. Maar er zijn natuurlijk pannen voor allerlei technieken. Denk hierbij aan bakken, koken, grillen, braden en stoven. Voor het grillen kan je een grillpan gebruiken en voor koken de kookpannen of een steelpan.

Specialiseer jij je op bepaalde gerechten? Denk dan bijvoorbeeld aan een pannenkoekenrestaurant, ook hier zijn speciale pannen voor. Een pannenkoekenpan is bijvoorbeeld van gegoten aluminium. Je kunt met deze pan een gelijkmatige pannenkoek bakken omdat het materiaal vormvast is en de warmte gelijkmatig verdeeld is over de pan.

Verschillende chefs met verschillende technieken

In iedere professionele keuken vindt je allerlei soorten pannen. Je hebt natuurlijk voor ieder gerecht andere pannen nodig. Het is natuurlijk ook maar de vraag wat voor gerechten de chefs in jouw keuken gaan maken en dan weet je ook welke pannen je wilt hebben.

De onmisbare kookpan voor iedere keuken

Kookpannen zijn eigenlijk onmisbaar in elke keuken, of het nu gaat om een professionele keuken, of een keuken thuis. Je kunt hier rijst, aardappels of pasta mee koken. Bij elke kookpan zit over het algemeen een deksel. Een variant op de kookpan is een steelpan. Deze zijn er vaak in marmer, roestvrij staal en koperen uitstraling.

De koekenpan is het basisonderdeel in iedere keuken

De meest gebruikte pan in de keuken. Dan gaat het over de koekenpan, vaak de eerste pan die op het fornuis komt te staan. Het is een veelzijdige pan die gebruikt kan worden voor om bijvoorbeeld een ei, biefstuk of groente in te bakken. Bij de pan wordt vaak aangegeven of het geschikt is voor keramische bakplaten, inductie gas of elektrische gasstellen.

De wok pan voor Aziatische kookmethoden

Met een wok kan je in een paar minuten heerlijke gerechten klaarmaken. Het is eigenlijk een pan die je niet kan missen. Ze zijn er in verschillende maten en modellen. Ook deze pan vind je terug bij de professionals in de keuken, maar ongetwijfeld ook gewoon bij je thuis.

De steelpan die prima te gebruiken is als een kookpan

De steelpan lijkt veel op een kookpan. Maar eigenlijk is de steelpan bedoeld om in korte tijd snel eten te verhitten. Dit is vaak een kleinere pan en kan je eenvoudig melk in opwarmen of groentes in koken. Ideaal geschikt om sauzen in te bereiden of kleine gerechten in op te warmen.

Braadpan, de pan om vlees mee te bereiden

Eigenlijk zou deze pan in elke keuken moeten staan. Of het nu gaat om een professionele keuken of die van een hobbychef. Je kunt hier verschillende soorten vlees in bereiden. Er zijn kwalitatief goede braadpannen die je op de barbecue kan gebruiken en in de oven.

De grillpan, omdat grillen gezond en vooral lekker is

Wanneer je grilt weet je dat je gezond bezig bent. Dit is overigens bewezen. En grillen is nu eenmaal heel erg lekker. Juist door het laagje wat de grill achterlaat heb je nog meer smaak aan je vis, vlees of groente.

Overige soorten pannen

Er zijn naast al de genoemde pannen hierboven nog meer pannen zoals een poffertjespan, paella pan, hapjespan en soeppan. Dus wat je specialisme ook is, het begint allemaal met de juiste pan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.