Overleef jij de coronacrisis?

15 februari 2020 09:25

Overleef jij de coronacrisis?

Als ondernemer ben je gewend om met risico’s en tegenslag om te gaan, maar corona is van een andere orde. Jouw bedrijf wordt zwaar op de proef gesteld door de gevolgen van dit virus. Het kabinet heeft allerlei steunmaatregelen ingevoerd om jou door deze tijden te helpen. Maar wat de toekomst ook gaat brengen, de maatregelen houden een keer op. Of misschien zijn ze nu al niet voldoende voor jou? Weet dat ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) klaar staat om ondernemers uit Twente en de Achterhoek te helpen!

Meer dan Tozo

Als je een beroep hebt gedaan op de Tozo-regeling, één van de maatregelen van het kabinet, dan ken je ROZ al. “Maar wij doen veel meer dan alleen Tozo”, vertelt ondernemersadviseur Edwin Lahuis. “Wij helpen al vijftien jaar ondernemers met ondernemen in Twente en de Achterhoek. Van grote tot kleine bedrijven en van starters tot ervaren ondernemers. We helpen bij alle fasen van het ondernemerschap: van starten tot stoppen en alles daar tussenin. Dat gebeurt in opdracht van lokale, regionale en provinciale overheden, en daardoor veelal kosteloos.”

Advies bij ondernemersvraagstukken

“Ondernemers kunnen met al hun vragen bij ons terecht. Wil je weten of je nog op de goede weg zit met je bedrijf? Of overweeg je te stoppen? Wij kunnen jou hierbij adviseren. En zo nodig schakelen we ons uitgebreide netwerk van samenwerkingspartners in om oplossingen te vinden.”

Faillissement geen oplossing voor schulden

“Wij bieden nu veelal financiële ondersteuning via de Tozo-regeling, maar ook met het Bbz en onze schuldhulpverlening kunnen wij ondernemers helpen die het moeilijk hebben. Ook wanneer de steunmaatregelen ophouden”, legt Edwin uit. Wanneer de schulden je boven het hoofd dreigen te groeien, kan ROZ helpen. “Wij adviseren en begeleiden bij het afwikkelen van jouw schulden. We kijken of het mogelijk is om jouw bedrijf voort te zetten. Faillissement aanvragen is geen oplossing voor je schulden! Veel ondernemers denken dat een faillissement noodzakelijk is om van hun schulden af te komen, maar in bijna alle situaties is dat niet het geval. Neem bij schulden zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij hierin kunnen adviseren”. Hoe eerder je in gesprek komt met ROZ, hoe gerichter zij kunnen helpen en hoe meer ze meestal kunnen betekenen.

Maak je bedrijf klaar voor de toekomst

Corona is momenteel het grote gespreksonderwerp. “Ondanks dat het zeker nog een poos moeilijk blijft, is het nu een goed moment om je ondernemingsstrategie tegen het licht te houden. Om na te denken over ondernemen na corona. Over innovatie, andere producten, nieuwe markten, nieuwe samenwerkingen. Trek erop uit en ga in gesprek met andere ondernemers. Er is misschien tijd om het personeel bij- of om te scholen en zelf je kennis ook eens op te frissen. Je hoeft het niet alleen te doen, wij staan voor je klaar en denken graag met je mee”, sluit Edwin af.

Contactgegevens ROZ:

074 241 5100

info@rozgroep.nl

www.rozgroep.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.