Op alle terreinen in beweging

15 december 2017 11:47

Op alle terreinen in beweging

Al bijna een halve eeuw timmert transportonderneming A.J. Huijgen letterlijk en figuurlijk aan de weg. Dankzij klantgerichte, snelle en kwalitatieve service weet het bedrijf bovendien constant te groeien, zelfs tijdens de crisis. Hét Ondernemersbelang sprak met deze veelzijdige specialist.

Het begon bijna vijftig jaar geleden in de mesthandel, vertelt Karel Huijgen. Inmiddels is de mesthandel los komen te staan van die andere bedrijfstak: transport en een brede waaier aan diensten. Want het bedrijf biedt daarnaast nog op- en overslag, grond- en sloopwerk, maar ook zand- grind- en grondhandel en recycling aan. Dat toont de ondernemendheid van A.J. Huijgen aan, want de uitbreiding van werkzaamheden heeft veel te maken met klantbehoeften, legt Huijgen uit. “Zo begonnen we met zand op aanvraag van een betonfabriek hier in Bunschoten. Vanzelf kwamen daar later ook bouwbedrijfjes bij waar de fabriek aan leverde.” Naast de leveringen van grondstoffen aan de bouwsector is A.J. Huijgen ook een spin in het web voor de regionale infrastructuur rond Bunschoten-Spakenburg. “We dragen met het lossen van zand ook bij aan grondverbetering onder de wegen in dit gebied. Overigens verlenen we die service vooral hier in de regio Utrecht waar werk genoeg is. Maar met ons transport komen we door heel Nederland en ook daarbuiten.”

“De belangrijkste verklaring voor de groei is de klanttevredenheid over de geboden service”

In beweging blijven is een van de motto’s van Huijgen en dat doet hij niet alleen op de vrachtauto’s uit zijn wagenpark, maar ook op het uitbreiden van diensten. “Dit jaar zijn we bijvoorbeeld gestart met het recyclen van bouw- en sloopafval. Dat sluit natuurlijk mooi aan op bijvoorbeeld het bouw- en sloopafval dat wij afvoeren.” Daar komen ook flinke investeringen bij kijken, aldus Huijgen. “Bij het recyclingproces hoort ook het sorteren van materialen. Daarvoor hebben we portaalauto’s gekocht, dat zijn de rode bouwbakken die je overal langs de weg ziet staan met daarop onze bedrijfssticker. Vorig jaar begonnen we met 30 bouwbakken en inmiddels hebben we er al 180 en hebben we al een tweede auto aangeschaft voor het vervoeren en neerzetten daarvan.” Een mooi voorbeeld van hergebruik is het versnipperen van bouwhout, zoals kozijnen, dat Huijgen tot snippers shreddert en daarna voor stadsverwarming in Duitsland aanbiedt. Hij heeft inmiddels al contracten getekend voor nieuwe leveringen in 2018.

Service waar je op kunt bouwen

Die spectaculaire groei ziet Huijgen ook terugkomen in zijn transport. Veel van de materialen en grondstoffen die Huijgen zelf verwerkt rijdt hij vervolgens naar de klant. “Tot twee jaar terug reden we met ongeveer tien auto’s en tegenwoordig met twintig auto’s waarvan we er ook enkele moeten inhuren om aan alle vraag te voldoen.” Die groeiende vraag hangt weer samen met de aantrekkende bouwsector, wat ook komt door een toename van nieuwbouwprojecten. Maar de belangrijkste verklaring voor de groei van A.J. Huijgen & Zn. is de klanttevredenheid over de geboden service.

“Wij horen vaak dat klanten het prettig vinden dat ze bij ons snel en goed geleverd krijgen wat ze vragen. Wij vinden dat normaal, maar dat blijkt voor veel klanten toch niet zo vanzelfsprekend. Ik hoor vaak dat bij hun eerdere leveranciers afspraken niet altijd strak werden nageleefd.” De klanttevredenheid blijkt ook uit de feiten, want zelfs in de crisis moest Huijgen vier nieuwe vrachtwagens kopen om de handel aan te kunnen. Hij kijkt dan ook vol vertrouwen vooruit. “Kwalitatieve service is wat de markt wil en wij staan klaar om die ook aan nieuwe klanten te gaan leveren.”

A.J. Huijgen & Zn. Transport

Haarbrug 22 3751 LM Bunschoten-Spakenburg

Telefoon 033 - 299 90 05

E-mail info@huijgentransport.nl

www.ajhuijgen.nl

Tekst: Baart Koster // Fotografie: Ruud Voest

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.