Ondernemersplein Den Haag in teken van ‘Building Business’

17 oktober 2017 16:06

Ondernemersplein Den Haag in teken van ‘Building Business’

Op 3 november 2017 organiseren de gemeente Den Haag en Rabobank Regio Den Haag voor de negende keer het Ondernemersplein. De gastheren zijn Karsten Klein - Wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens en Jaap Wielaart - Directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag. De dag begint met het Ondernemersontbijt en de uitreiking van de Zilveren Ooievaar.

Deze jaarlijkse Haagse ondernemersprijs wordt door wethouder Karsten Klein uitgereikt aan een ondernemer uit de regio, die zich positief heeft onderscheiden. In de loop van de dag zijn er verschillende interactieve kennissessies en kan er genetwerkt worden tijdens de Rabo Powerlunch, waarbij ook spreker, bedrijfskundige en schrijver Ben Tiggelaar een inspirerende lezing geeft. Aan het eind van de middag wordt de winnaar van de Dromen Denken Doen Award (DDD) bekendgemaakt en vindt de businessborrel plaats.

Met het thema ‘Building Business’ biedt het Ondernemersplein strategieën en mogelijkheden om Haagse ondernemingen te laten groeien. Ook dit jaar is er weer een zeer inspirerend programma met netwerkmogelijkheden en kennissessies over Digitalisering, Financieren, Groeistrategieën en Customer journey/klantreis. Het Ondernemersplein wordt mede mogelijk gemaakt door MKB Den Haag, Haagsche Business Club, DDD Award en Kamer van Koophandel.

Zilveren Ooievaar

Met de uitreiking van de Zilveren Ooievaar geeft de gemeente Den Haag waardering voor goed ondernemerschap en benadrukt zij het belang van het bedrijfsleven voor de stad. Karsten Klein: “Dit jaar is de uitreiking extra speciaal, want het is de dertigste keer dat we deze prijs toekennen aan een bijzondere ondernemer in deze regio. Met de prijs willen we ondernemers stimuleren en inspireren.” Drie Haagse bedrijven staan in de schijnwerpers tijdens de uitreiking. Het zijn The Penthouse (Haagse Toren), Du Nord Rijwielen en SENS Real Estate. De bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze zich op een positieve manier onderscheiden, lef tonen en een doortastende en creatieve koers varen. Een vakkundige jury bestaande uit vertegenwoordigers van VNO-NCW Den Haag, MKB Den Haag, KPMG, Omroep West en eVision Industry (winnaar vorig jaar) maken hun keuze tijdens het ontbijt bekend. Karsten Klein reikt als juryvoorzitter de prijs uit.

Powerlunch met Ben Tiggelaar

Tijdens de Rabo Powerlunch geeft Ben Tiggelaar een inspirerende lezing. Jaap Wielaart, directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag: “Deze schrijver, spreker en gedragswetenschapper bestudeert al ruim 25 jaar onderwerpen als leiderschap en verandering. In zijn verhaal neemt hij aanwezige ondernemers mee in zijn streven om organisaties te helpen hun dromen om te zetten in actie. Hij brengt zo de juiste invulling op ‘Building Business’, het thema van het Ondernemersplein dit jaar.”

DDD Award

Na het Dromen Event op 8 maart en het Denken Event op 31 mei, is op 3 november de finale: het Doen Event op het Ondernemersplein. Een bijzondere middag, omdat dan dé DDD Award winnaar van 2017 bekend gemaakt wordt. Vier finalisten strijden om de vakkundige jury te overtuigen dat hun Haagse verbeterplan het meest duurzaam en realistisch is. De kandidaten die nog in de race zijn voor de DDD Award zijn: Sander Westerduin / Mariëlle Ernst (VIETS), Arn van der Pluijm (Haagsche Schil), Ron Kleijn / Jaap Lageman (Leergilde Plus) en Sharleen Lalta (The Hague Youth Factory).

Het Ondernemersplein is via Twitter te volgen: @Ondernemerspldh en #OPDH17. Aanmelden kan tot 1 november via: www.ondernemersplein.biz

Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatie via: communicatie.denhaag@rabobank.nl.

Meer informatie over de DDD award via: Dick van der Schans: d.vanderschans@xtra.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.