Ondernemen is topsport. Maar hoe fit ben jij écht?

3 september 2021 10:29

Ondernemen is topsport. Maar hoe fit ben jij écht?

Je dwingt jezelf om elke week een rondje te rennen, je telefoon staat vol meditatie apps en je hebt onlangs nog een nieuwe Fitbit aangeschaft. Deze vakantie stond vast in het teken van de ‘balans’ en de zelfhulp podcasts hebben je goed op weg geholpen. Lekker bezig! Hoewel ondernemen topsport is, zijn wij benieuwd: hoe fit ben je écht?

Wat is fit zijn?

Lekker in je vel zitten. Zowel fysiek als mentaal. Wat ons betreft is fit zijn nog veel belangrijker dan de snelste of de sterkste te zijn. Als jij fit bent, dan kun je elke dag aan. Iets wat we nogal eens vergeten, is dat fit zijn niet te koop is. Het zit niet in een shake, of in een app of een smartwatch. Fit worden doe je door je levensstijl zo aan te passen dat het voor jou werkt. Dat kan zijn door je koffietje voor je late deadline te skippen. De woensdagmiddag met de kids doorbrengen. Of door op zondag echt offline te zijn.

De fitcheck

Hoe fit je écht bent, daar komen we in de fitcheck achter. Tijdens dit onderzoek bij MOEF

loopt de fysio je helemaal na. Een soort APK, maar dan voor je lichaam. Een Fitcheck is een mooie nulmeting op het moment dat jij het verschil wilt gaan maken in je levensstijl. Maar zeker ook een interessante wanneer je al goed bezig bent. Met de resultaten kun je namelijk je aanpak optimaliseren. Je ontvangt een persoonlijk advies over hoe jij zo optimaal kunt bewegen en sporten. Denk aan specifieke oefeningen die je kunt meenemen in je sportschema of een kleine aanpassing in je dagelijkse routine.

Dit meten we tijdens een fitcheck

Voorafgaand aan de sessie ontvang je een intakeformulier om te filteren hoe je je voelt en hoe je omgaat met je gezondheid. We starten de sessie in de behandelkamer. Hier nemen we metingen en testen af, zoals: lichaamsgewicht, BMI, vetpercentage, spierpercentage, reflexen, hartslag, bloeddruk en ademhaling. Als we alles gecheckt hebben verhuizen we naar de oefenzaal. Hier testen we je fysieke fitheid op basis van kracht, mobiliteit, conditie en balans. Geen stress, er bestaat hier geen goed of fout. We proberen jouw lichaamsbehoeftes te kaderen zodat jij een concreet en praktisch advies meekrijgt.

Fit op de werkvloer

Voorkomen is beter dan genezen. De muisarm, RSI en zelfs de burn out komen we (te) vaak tegen op de werkvloer. In onze 24/7 maatschappij, waarbij we hele dagen omringd zijn door beeldschermen, is dat ook niet gek. Als werkgever is het daarom belangrijk om nu te investeren in je medewerkers van morgen. Door de fitcheck als startpunt te pakken, signaleer je eventuele klachten in een vroeg stadium.

Let’s MOEF!

Bij MOEF we het net even anders dan de meeste fysios. Zo werken we met uitgebreide sessies van 45 minuten, zijn we óók buiten kantoortijden open en leren we je graag meer over jouw lichaam. Je kunt dus bij ons terecht voor een fitcheck, maar ook voor fysio behandelingen en sporttrajecten. Lukt het je niet om zelf fit te worden of te blijven? Onze deur staat open!

Noordsingel 162

4611 SK

Bergen op Zoom

info@moef.it

06 30048790

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.