Niet alleen thuiswerken is belangrijk voor werknemers

16 november 2021 15:59

Niet alleen thuiswerken is belangrijk voor werknemers

Er zijn een hoop zaken die voor werknemers van belang kunnen zijn. Als ondernemer is het belangrijk om rekening te houden met hetgeen waar je werknemers waarde aan hechten. Om te beginnen kan thuiswerken zeer fijn zijn voor medewerkers. Toch is dat niet het enige wat belangrijk is voor een werknemer.

Ook bijscholing is belangrijk

Veel werknemers moeten bijscholing in eigen tijd volgen. Het is echter wel van belang dat personeel goed opgeleid is en over de juiste kennis beschikt. Het kan daarom zeer prettig zijn als je medewerkers zich laten bijscholen. Om die reden kan het een goed idee zijn om hen soms ook meer tijd te geven voor hun studie. Tegenwoordig wordt flexibiliteit steeds belangrijker. Geef je medewerkers meer flexibiliteit, dan is de kans groot dat je hier ook voor beloond wordt. Vaak zullen medewerkers zich dan ook beter voor je willen inzetten. Het kan dus een goed idee zijn om je werknemers meer flexibiliteit te bieden. Dat wil niet altijd zeggen dat je ze compleet hun gang moet laten gaan.

Wil jij je medewerkers zich laten bijscholen? Kijk dan eens naar de verschillende NCOI opleidingen. Uiteraard moet een medewerker er zelf ook voor openstaan om een opleiding te volgen.

Een veilige werkplek

Wellicht werken jouw medewerkers niet altijd vanuit huis. In dat geval is het belangrijk om ook een veilige werkplek te creëren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ruimte te maken voor wanneer personeel even is afgeleid. Bovendien is het belangrijk dat er ook een vertrouwenspersoon binnen de organisatie is. Daarnaast moet je goed verzekerd zijn, want een ongeluk kan soms in een klein hoekje zitten.

Ergonomische werkplekken

Wordt er veel op kantoor gewerkt? Dan is het belangrijk dat personeel ook ergonomische werkplekken toegewezen krijgt. Ga dus goed na welke stoelen en bureaus geschikt zijn. Ergonomische werkplekken zijn beter voor het lichaam. Wanneer iemand hele dagen in een stoel zit, kan dit voor een hoop klachten zorgen. Daarom is het zeer belangrijk dat er ergonomische plekken zijn. Houd altijd rekening met de gezondheid van je medewerkers. Zo moet personeel bijvoorbeeld ook steeds even pauze nemen wanneer er voortdurend achter een computerscherm gewerkt wordt.

Conclusie

Thuiswerken kan de tevredenheid onder personeelsleden verhogen en kan zelfs voor een hogere productiviteit zorgen. Er zijn echter ook tal van andere zaken die prettig kunnen zijn voor je personeelsleden. Hierboven heb je enkele tips kunnen lezen voor als jij een betere werkplek wilt creëren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.