Musical De Tocht succesvol van start bij uitgifte obligaties op de NPEX-effectenbeurs

1 november 2022 09:16

Musical De Tocht succesvol van start bij uitgifte obligaties op de NPEX-effectenbeurs

De Tocht BV, producent van de spektakelmusical over De Elfstedentocht, heeft via de NPEX-effectenbeurs voor een bedrag van minimaal €500.000 obligaties uitgegeven waarop in korte tijd al voor ruim €200.000 is ingeschreven. In totaal zijn er obligaties beschikbaar voor maximaal €1,9 miljoen aan inschrijvingen. De opbrengst van de lening wordt gebruikt voor een van de grootste theaterproducties in Nederland. Obligatiehouders ontvangen jaarlijks 8,5% rente en per obligatie. De lening heeft een looptijd van 20 maanden.

De uitgifte van obligaties ten behoeve van musical De Tocht maakt onderdeel uit van een breder financieringspakket van in totaal een kleine €8,1 miljoen, waaraan onder andere negen aandeelhouders voor in totaal €2,5 miljoen deelnemen. Een van de aandeelhouders is theaterproducent Stardust International, opgericht door oud-journalist Henk van der Meijden.

Musical De Tocht gaf in 2021 al eerder obligaties uit maar de coronapandemie gooide roet in het eten, waardoor de toenmalige propositie op NPEX is teruggetrokken. Inmiddels is de emissie weer opgestart en kan alsnog worden geïnvesteerd via het NPEX platform.

De Tocht, gaat op 1 oktober 2023 in Leeuwarden in première in een speciaal door Friso Bouwgroep gebouwd theater. De musical vertelt het verhaal van vijf schaatsvrienden, die samen de finish op de Bonkevaart willen halen. Het verhaal speelt zich af in de huidige tijd en gaat over de Elfstedentocht waar heel Nederland al meer dan 25 jaar op wacht. Een ervaren creatief team met onder meer regisseur Eddy Habbema heeft het script en de muziek voor de musical geschreven.

Volgens Hans Staal, zakelijk directeur van De Tocht BV, spreekt het epos over de heldentocht tot de verbeelding van 17 miljoen Nederlanders. ,"De Elfstedentocht is niet alleen van de Friezen, zij hebben het laten uitgroeien tot een nationaal evenement waar elke Nederlander trots op is. Het verbindt ons allemaal. In elke provincie worden dan ook volop kaarten gekocht, de teller staat nu al op 21.000 ”, zegt Staal

De voorbereidingen voor Musical De Tocht zijn momenteel in volle gang. Zo is de cast vorige maand begonnen met schaatstrainingen en is men op het terrein van Friso Bouwgroep, gelegen op een paar honderd meter van de opstapplek van de echte Elfstedentocht, gestart met de bouwwerkzaamheden voor het theater.

De Tocht is een ‘open einde musical’ waarvan de einddatum niet is vastgesteld en heeft volgens Staal in het eerste jaar een bezetting van 42,5% nodig om de obligatielening via NPEX-effectenbeurs als eerste af te lossen.

De organisatie krijgt volop steun van de gemeente Leeuwarden, in 2018 culturele hoofdstad van Europa, en de provincie Friesland.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.