Meerdaags bedrijfsevenement organiseren: 6 tips

29 oktober 2019 11:53

Meerdaags bedrijfsevenement organiseren: 6 tips

Staat er een bedrijfsevenement op de planning? Hartstikke leuk! Zo’n evenement is natuurlijk een geweldige manier om je medewerkers bij de onderneming te betrekken. Maar hoe zorg je er nu voor dat zo’n bedrijfsevenement ook nog eens interessant blijft en een evenement wordt dat medewerkers graag willen bezoeken? We geven je een aantal handige tips ter inspiratie.

1. Zorg voor een goede planning

Plan het evenement tot in detail! De basis van een goed bedrijfsevenement is namelijk een duidelijke doelstelling. Waarom organiseer je dit evenement? Wil je alleen de mogelijkheid hebben om lange, saaie toespraken over je bedrijf te houden, of wil je ervoor zorgen dat iedereen een aantal dagen beleeft die ze niet zomaar zullen vergeten? Aan de hand van dit doel begin je met plannen en regel je het nodige.

2. Maak het leuk voor jong en oud

Een bedrijfsevenement is natuurlijk wat anders dan een netwerkborrel. De kans is groot dat er ook de aanhang aanwezig is en ook deze moet zich natuurlijk met de nodige recreatie kunnen vermaken. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen het leuk vinden? Schakel het juiste entertainment in. Zo kun je bijvoorbeeld een springkussen of een geweldig toffe ijsbaan huren zodat jong en oud zich een aantal dagen heerlijk kunnen vermaken.

3. Stel een budget vast

Maar voordat je allerlei clowns en goochelaars in gaat schakelen is het verstandig om even naar het budget te kijken. Stel een duidelijk budget vast om niet voor onaangename verrassingen te komen staan en direct te weten hoe groots je dit bedrijfsevenement aan kunt pakken.

4. Zorg voor een teamgevoel

Zorg ervoor dat iedereen zich betrokken voelt bij het bedrijfsevenement en dat je medewerkers iets hebben om trots op te zijn. Organiseer bijvoorbeeld een sporttoernooi, of zorg dat de beste prestaties van de afgelopen periode tentoongesteld staan. Zo zorg je ervoor dat jouw medewerkers zich weer even een echt, hecht team voelen.

5. Werk met een thema

Weet je niet precies welke kant je op wilt met je bedrijfsevenement? Organiseer deze dan in een leuk thema. Een circus, een kermis of zelfs een festival doet het altijd goed en spreekt alle leeftijden aan. Daarnaast kun je dit soort thema’s zo klein of groot aanpakken als je wilt.

6. Zorg voor een unieke uitnodiging

Heb je een geweldig leuk programma klaar staan en wil je dat iedereen komt? Zorg dan dat dit geweldige programma op de juiste manier op een unieke uitnodiging doorvertaald wordt. Op basis van de uitnodiging zullen velen beslissen of ze wel of niet komen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.