Marnix Reijntjes gaat strijd aan tegen plastic scheermessen met een duurzame variant

18 oktober 2021 16:01

Marnix Reijntjes gaat strijd aan tegen plastic scheermessen met een duurzame variant

Om dit te realiseren wil de Amsterdammer minimaal 25.000 euro ophalen middels crowdfunden.

Marnix Reijntjes, oprichter van Green Blade, is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om zijn duurzame scheermessen abonnement op de markt te zetten. “Het is eigenlijk absurd dat een necessity als dagelijks scheren nog steeds met plastic wegwerpproducten wordt gedaan”. Aldus Reijntjes. Met zijn producten die volledig zijn gemaakt van recyclebaar materiaal wil hij ervoor zorgen dat mensen minder plastic verbruiken.

Een wereld zonder plastic

Tijdens een duikvakantie besefte Reijntjes hoeveel plastic afval er op de stranden en in de zee rondzwierf. Toen hij zich hier in ging verdiepen kwam hij erachter hoe serieus dit probleem is. Daar waar al veel initiatieven zijn om het plastic verbruik tegen te gaan, kunnen we volgens Reijntjes veel meer doen. “Ik geloof niet in het recyclen van plastic, maar in het minder gebruiken van plastic. Het begint in de basis.” Reijntjes is al ruim 10 jaar ondernemer en zat al een tijdje met het idee in zijn hoofd een onderneming te starten met als doel het verduurzamen van onze levensstijl. Toen hij erachter kwam dat een product wat hij dagelijks gebruikte, namelijk een scheermes, goed te verduurzamen was, was Green Blade geboren.

Green Blade

De scheermessen van Green Blade zijn gemaakt van recyclebaar aluminium en volledig vrij van plastic. De verpakking is gemaakt van gerecycled karton en past door de brievenbus. “Met het abonnement zorgen we dat je automatisch nieuwe mesjes krijgt opgestuurd, zodat je nooit meer met botte scheermesjes zit opgezadeld. Fijn voor jou, én voor de planeet!”. Aldus Reijntjes. Het achterliggende doel is om mensen bewust te maken dat er alternatieven zijn voor plastic producten die zij dagelijks gebruiken. “Door zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van Green Blade kunnen we dit doel bereiken. En besparen we ook nog eens bergen plastic”.

Crowdfunding

De website staat klaar en de eerste voorraad scheermessen is inmiddels binnen. Er is een bedrag van minimaal 25.000 euro nodig om de campagne te laten slagen. “We weten dat de vraag groot is naar dit soort alternatieven, maar mensen het lastig vinden om ons te vinden. Via deze weg willen wij ze een handje helpen!”. Samen met 20 supporters is al ruim 16.000 euro opgehaald. Geïnteresseerden kunnen tot 29 oktober investeren via https://crowdaboutnow.nl/campagnes/green-blade-

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.