Maallust verkozen tot het beste bier van Nederland 2022

20 mei 2022 15:53

Maallust verkozen tot het beste bier van Nederland 2022

Eerder deze maand werd de Weldoener al bekroond met een gouden medaille binnen de categorie Blond. Gisteren werd bekend gemaakt dat ons Maallust Blond bier uit alle hoofdprijswinnaars van de Dutch Beer Challenge is gekozen tot Het Beste Bier van Nederland 2022!

“Geen brouwfouten, uitstekende balans en doordrinkbaarheid. Hier bestel ik er nog een van!”
— Jurylid Dutch Beer Challenge.

Dat smaakt naar meer

De Weldoener is een soepel, blond bier van hoge gisting, geïnspireerd op de klassieke Belgische bierstijl. De smaak is bitterzoet en hoppig. Het bier heeft een mooie, goudgele kleur en een stevige, volle schuimkraag. De Weldoener is soepel en doordrinkbaar, ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een jaarlijkse Nederlandse bierwedstrijd onder brouwers. De jury bestaat uit zowel Nederlandse als Europese onafhankelijke bierexperts, keurmeesters en specialisten. Zij proeven blind in verschillende categorieën. Dit jaar zijn er 550 bieren ingestuurd, waarvan 96 bieren een medaille wonnen: 29 gouden, 31 zilveren en 26 bronzen medailles. Uit alle gouden medaillewinnaars is vervolgens de Weldoener bekroond tot Het Beste Bier van Nederland 2022. Proost!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.