Maak je bedrijfspand inbraakveilig: cilindersloten met kerntrekbeveiliging

31 mei 2023 14:07

Maak je bedrijfspand inbraakveilig: cilindersloten met kerntrekbeveiliging

Als eigenaar van een bedrijfspand wil je natuurlijk dat jouw pand en eigendommen veilig zijn. Helaas is het zo dat bedrijfspanden een gewild doelwit zijn voor inbrekers. Daarom is het van groot belang om je bedrijfspand goed te beveiligen en dit begint vaak bij de toegangsdeuren. Maar, zonder goede sloten, worden die deuren binnen no-time door een inbreker geopend. Daarom vertellen we in dit artikel alles over cilindersloten met kerntrekbeveiliging en hoe dit kan bijdragen aan het inbraakveilig maken van jouw bedrijfspand.

Cilindersloten, kerntrekken en kerntrekbeveiliging

Een cilinderslot is een type slot dat bestaat uit een cilindervormige behuizing waarin zich een draaiende cilinder bevindt. In de cilinder zit een mechanisme dat met behulp van een sleutel kan worden bediend. Wanneer de sleutel in het slot wordt gestoken en gedraaid, beweegt de cilinder en wordt het slot geopend of gesloten. 

Kerntrekken is een populaire inbraakmethode waarbij de cilinder uit het slot wordt getrokken met behulp van een schroef of speciaal gereedschap. Deze methode is populair omdat het snel en stil kan worden uitgevoerd en weinig sporen achterlaat.

De inbreker boort eerst een gat in de deur ter hoogte van de cilinder. Vervolgens wordt er een schroef in het gat gedraaid, waaraan een klauwhamer of ander gereedschap kan worden bevestigd. Door de schroef vervolgens met kracht uit de deur te trekken, wordt de cilinder uit het slot getrokken en kan de deur worden geopend.

Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging voorkomt dat de cilinder op deze manier uit het slot kan worden getrokken. Dit type slot heeft een hardmetalen plaatje dat de cilinder beschermt tegen kerntrekken. Het plaatje is zo sterk dat het gereedschap van de inbreker er niet doorheen kan komen. Ook zijn er cilindersloten met kerntrekbeveiliging ín het slot. Op onderstaande afbeelding zie je dat aan de eerste lange, rode 'lijn' in de cilinder. Ook de andere roodkleurige onderdelen dragen bij aan anti-kerntrek.

SKG cilindersloten

In de wereld van cilindersloten zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Let vooral op het SKG keurmerk. Een SKG cilinderslot is een veiligheidsslot dat voldoet aan de eisen van het Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) keurmerk. Het SKG keurmerk wordt door veel verzekeraars erkend als bewijs van kwaliteit en veiligheid. Dit betekent dat je met een SKG cilinderslot een betere kans hebt om inbraak te voorkomen.

SKG cilindersloten zijn verkrijgbaar in verschillende veiligheidsniveaus: 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger de veiligheid van het slot. Een 1-sterren SKG cilinderslot biedt basale beveiliging tegen inbraak, terwijl een 3-sterren SKG cilinderslot maximale bescherming biedt.

Een cilinderslot is prettig voor de portemonnee en geeft een gerust gevoel

Kerntrekbeveiliging kan eenvoudig worden geïnstalleerd op bestaande cilinders, waardoor de kosten van een volledige vervanging van het slot worden vermeden. Het is dus een efficiënte en kosteneffectieve manier om de beveiliging van je bedrijfspand te verbeteren. 

Daarnaast geeft kerntrekbeveiliging een gerust gevoel. Je weet namelijk dat jouw bedrijfspand goed beveiligd is tegen inbraak. Dit geeft niet alleen een veiliger gevoel voor jou, maar ook voor je werknemers en andere mensen die zich in jouw bedrijfspand bevinden.

Vergeet alleen niet dat kerntrekbeveiliging slechts een deel is van de algehele inbraakbeveiliging. Het is belangrijk om alle mogelijke beveiligingsmaatregelen te overwegen en de beste voor jouw situatie te implementeren om je bedrijfspand zo goed mogelijk te beschermen tegen inbrekers.

Andere beveiligingsmaatregelen voor een beveiligd bedrijfspand

Naast het installeren van cilindersloten met kerntrekbeveiliging zijn er nog andere beveiligingsmaatregelen die je kunt treffen om je bedrijfspand nog veiliger te maken. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om te investeren in goede verlichting rondom het pand. Dit zorgt ervoor dat inbrekers minder snel geneigd zijn om het pand binnen te dringen.

Tot slot is het altijd verstandig om een professional te raadplegen voor het kiezen van de juiste cilindersloten met kerntrekbeveiliging voor jouw bedrijfspand. Zij kunnen je helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke situatie en zorgen voor een professionele installatie om de veiligheid van je bedrijfspand te maximaliseren.

Heb je een groot bedrijfspand met meerdere deuren die je graag wilt beschermen tegen inbraak? Dan kun je er ook voor kiezen om samen met experts een sleutel- of sluitplan te maken om te bepalen welke sloten ideaal zijn voor jouw pand.

Conclusie: cilindersloten met kerntrekbeveiliging bieden uitstekende bescherming

Met de installatie van cilindersloten met kerntrekbeveiliging kan je de veiligheid van je bedrijfspand aanzienlijk verbeteren. Deze sloten bieden een uitstekende bescherming tegen kerntrekken en andere inbraakmethoden en kunnen worden aangepast aan de unieke behoeften van jouw bedrijfspand. 

Door de juiste cilindersloten te installeren, kan je voorkomen dat inbrekers je bedrijfspand binnendringen en kostbare apparatuur en gegevens stelen. Bovendien kan kerntrekbeveiliging worden geïnstalleerd op bestaande cilinders, waardoor de kosten van een volledige vervanging van het slot worden vermeden.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat kerntrekbeveiliging slechts een van de vele beveiligingsmaatregelen is die je kunt nemen om je bedrijfspand veilig te houden. Het is altijd verstandig om een professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat je de beste beveiligingsmaatregelen neemt voor jouw specifieke situatie. Investeer in de veiligheid van je bedrijfspand, eigendommen & werknemers en voorkom inbraak!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.