Labelprinter kopen? Check de service!

30 november 2022 09:23

Labelprinter kopen? Check de service!

Als je op zoek bent naar een labelprinter voor jouw bedrijf, selecteer je waarschijnlijk vooral op functionaliteit. Misschien informeer je bij collega-ondernemers met welke printer zij goede ervaringen hebben en waar je op moet letten. Of je doorzoekt internet voor de allerbeste tips. Uiteindelijk beslis je welke printer het moet worden. En dan? Ga je dan op zoek naar de goedkoopste aanbieder? Of let je ook op welke service de verkoper kan bieden? In deze blog lees je waarom het de moeite loont om wat meer te betalen voor die extra service.

Kies een verkoper die je helpt te kiezen

Zelfs als je al precies weet welke labelprinter je nodig hebt, kan een telefoontje met een verkoper je geld besparen. Miskoop is duurkoop en als de printer na levering toch niet aan jouw verwachtingen blijkt te voldoen, kost je dat linksom of rechtsom geld. Een goede verkoper kent de mogelijkheden van de verschillende labelprinters en kan je helpen de beste labelprinter voor jouw bedrijf te selecteren.

Bespaar tijd door te vragen om hulp bij installatie

Een nieuwe labelprinter installeren kan best lastig zijn. Hoe meer technische mogelijkheden een printer heeft, hoe complexer het soms is. Bovendien wil je dat de printer nauwkeurig wordt afgestemd op jouw bedrijfsprocessen. Een goede verkoper helpt je daarom graag met de installatie van jouw labelprinter. En daarvoor hoeft hij niet eens altijd bij jou op locatie langs te komen. Vaak kan het ook op afstand. Omdat hij de printer door en door kent, gaat de installatie lekker snel. Kun jij mooi blijven ondernemen.

Maak een snelle start met een gebruikerstraining

Ook de investering in een gebruikerstraining verdient zich snel terug. Ga maar na; zelf alle functies en mogelijkheden van een labelprinter leren kennen, kost veel tijd. Tijd die je liever besteedt aan het ondernemen zelf. Daarom is het fijn als een expert jou en je collega’s ter plekke laat zien hoe de labelprinter en software werkt. Door zo’n training (en eventuele hulp bij installatie) beperk je het risico op toekomstige problemen, die kunnen ontstaan door verkeerd gebruik van een labelprinter.

Voorkom dat je printer vastloopt door regelmatig onderhoud

Als de labelprinter een belangrijke schakel is in jouw bedrijfsprocessen, wil je dat alles op rolletjes blijft lopen. Stilstand kost geld. Laat je regelmatig een onderhoudsbeurt uitvoeren, dan verleng je de levensduur en vergroot je de betrouwbaarheid van je labelprinter. Bij een goede verkoper kun je daarom vaak een servicecontract voor je labelprinter afsluiten. Ze komen dan bijvoorbeeld jaarlijks bij je langs om de machine schoon te maken en versleten onderdelen te vervangen. Sommige partijen kunnen zelfs een vervangende printer leveren als jouw printer een keer in reparatie mocht zijn.

Kies voor een specialist die support biedt, ook na aankoop

Een printerstoring komt nooit goed uit. Wat is er fijner dan een specialist die je helpt om de printer zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen? Toch geeft lang niet elke leverancier thuis als jij ze belt voor support. Let hier dus op bij het kopen van een labelprinter. Het kan je een hoop tijd en frustratie schelen. En daarvoor hoef je lang niet altijd de hoofdprijs te betalen. Een specialist kan vaak op afstand met je meekijken en naar een oplossing zoeken. Wordt het toch te ingewikkeld om telefonisch op te lossen? Dan biedt hij support op locatie.

Kortom, check de service als je besluit een labelprinter aan te schaffen. De beste verkoper doet meer dan verkopen alleen. Hij helpt je echt verder, van printerselectie en hulp bij installatie tot training en support. Zo haal jij het beste uit jouw labelprinter.

---

BEDRIJFSGEGEVENS

DCP
Aarhusweg 7
9723 JJ Groningen
Tel. 050 579 00 84

E-mail info@dcp.nl
www.dcp.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.