“Kijk achteruit, waardeer en geniet van je diploma.”

20 december 2022 09:44

“Kijk achteruit, waardeer en geniet van je diploma.”

Kijk vooruit en voel je uitgedaagd om aan de slag te gaan met je skills- & talentenpaspoort.

Er is een enorm tekort aan vakmensen en de instroom van de jonge talenten in het mbo zal zeker niet toenemen de komende jaren gezien de demografie. Het mbo-onderwijs kan nooit meer helemaal voorzien in de schaarste die gaat ontstaan. We zullen samen in de regio moeten gaan kijken hoe het anders kan. Een diploma is van grote waarde voor nu en in de toekomst omdat een diploma weerspiegelt welke opleiding je gevolgd heb echter met een diploma kijken we achteruit. We zijn echter zoveel meer dan de weerspiegeling van ons diploma. Ieder mens beschikt over unieke talenten en vaardigheden die we dagelijks aanscherpen en verbeteren. Met een skills- & talentenpaspoort kijken we vooruit. Uiteindelijk gaat het om de unieke mens die met zijn haar uniek talent werk maakt van een Leven Lang Ontwikkelen.

Door de tekorten op de arbeidsmarkt kijken ook steeds meer werkgevers naar wat iemand kan en wat voor vaardigheden en talenten hij of zij heeft, in plaats van of iemand het juiste diploma heeft. Het zichtbaar maken van vaardigheden en competenties van medewerkers door middel van een skills- & talentenpaspoort motiveert medewerkers zich verder te ontwikkelen. Aan deze ontwikkeling willen wij vanuit het mbo een bijdrage leveren. Verder in dit magazine ook een mooi artikel hoe we hier samen met de HAN invulling aan geven.

Een paar weken gelden hadden we een prachtige studiedag met als thema “ROC Nijmegen in het hart van de arbeidsmarkt”. Een uitdagend thema voor de -meer dan- 1000 medewerkers die dagelijks bezig zijn om met passie, vakmanschap en plezier mbo-onderwijs te verzorgen en te faciliteren. Ook wij gaan aan de slag gaan met onze talenten en met onze passie voor het beroepsonderwijs. Het mooie van het thema “in het hart van de arbeidsmarkt” is dat het groots en uitnodigend is. In een hart past iedereen, de student, u, ik en iedereen. Laten we samen vorm geven aan goed skills georiënteerd beroepsonderwijs voor nu en in de toekomst. «

Anja Hagenaars
ROC Nijmegen

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.