Juridische oplossingen waar muziek in zit

11 februari 2022 09:58

Juridische oplossingen waar muziek in zit

Harrie den Besten is een advocaat met een rijk karakter en een schat aan ervaring. Door de jaren heen heeft hij flink aan de juridische weg getimmerd. Zo weet hij veel van de bouw, verzekeringen, ambtenarenrecht en arbeidsrecht. Ook heeft hij gewerkt bij de vakbond, de vervoersbond CNV en is hij extern advocaat voor de FNV zelfstandigen. Het opbouwen van die ervaring begon al toen hij vijftien jaar was en bijvoorbeeld samen met zijn vader met zijn neus in de bouwtekeningen zat. Zijn diepgewortelde interesse in een breed scala aan disciplines zorgen ervoor dat hij inzichten in de rechtszaal meeneemt die bij anderen ontbreken. Al laat hij het liever niet tot een rechtszitting komen en zoekt hij in eerste instantie daarbuiten altijd naar een goede oplossing voor zijn cliënten.

Eerste liefde

Rechten is een grote, maar was niet de eerste, liefde in Harrie’s leven. Nog voor hij rechten studeerde zat hij op het conservatorium en muziek is dan ook zijn grote passie. Zo speelt hij al achtenveertig jaar met veel plezier kerkorgel. Hij heeft zelfs een keer door de loop van omstandigheden een Zwitsers dorp in een kerk van zijn talent laten genieten. Hij was daar in het dorp om een cursus arbeidsrecht te organiseren. Rechten mag dan niet de eerste liefde geweest zijn, Harrie zit inmiddels wel al achtentwintig jaar in de advocatuur en daarvoor tien jaar in de rechtshulp. En als hij zijn twee liefdes kan combineren dan zal Harrie niet schromen om daar werk van te maken.

“Ik ben recht voor zijn raap en dat verwacht ik ook van anderen”

Weten waar je aan toe bent

Er omheen draaien is niet aan Harrie besteed. Als cliënt weet je goed wat je aan Harrie hebt. Oprechtheid en doen wat je zegt is een groot goed in de juridische wereld. Harrie zegt dan ook met recht dat hij recht voor zijn raap is. Door hierin het goede voorbeeld te geven is hij ook in veel organisaties al in het begin van zijn carrière snel tot leidinggevende benoemd. Zo is hij hoofd bij de juridische dienst geweest van de vervoersbond toen stakingen aan de orde van de dag waren. En was hij onderhandelaar bij de ambtenarenbond toen de PTT privatiseerde.

Naast rechten en muziek verzamelt Harrie Volvo-miniaturen. Voor deze kleine Zweedse auto’s heeft hij in zijn kantoor in Almere een vitrinekast ingericht die de inrichting een persoonlijke noot geeft. De foto’s van Harrie zijn verzorgd door zijn broer Gert-Jan.

Bij Harrie zijn leuke klanten door het hele land altijd welkom of je nu multinational bent of particulier of een kleine zelfstandige. Iedereen met een rechtvaardig belang kan bij hem terecht.

Den Besten advocatuur
Randstad 22 13.7
1316 BN Almere
0367900020
06 55307445
https://www.denbestenadvocatuur.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.