Juridisch advies door een specialist

29 juni 2022 11:43

Juridisch advies door een specialist

De juridische wereld zit soms ingewikkeld in elkaar en het kan daarom goed zo zijn dat je advies nodig hebt over een specifiek onderdeel ervan. Alleen het ICT recht al is enorm breed en gaat over een hele hoop onderdelen. Denk hierbij aan intellectueel eigendomsrecht, privacyrecht en telecommunicatierecht. En dit is slechts het topje van de ijsberg.

Aarzel niet voor advies

Het is niet erg om juridisch advies te vragen. Je kunt bij een juridisch adviseur terecht met al jouw juridische vragen. Je krijgt dan rechttoe-rechtaan advies waardoor je zo snel mogelijk geholpen bent met alle vragen die je hebt. Wil je een contract laten opstellen? Dan wordt dat net zo goed uitgevoerd door specialisten als een vraag die eenvoudig beantwoord kan worden. Aarzel dus niet en blijf vooral niet te lang rondlopen met je vragen. Er is altijd een juridisch specialist die je precies kan helpen.

Internetrecht: Wat is het?

Doordat er steeds meer digitalisering plaatsvindt en er ook veel meer afhangt van technologie, zijn er logischerwijs juridische vraagstukken die dit met zich meebrengt. Wat valt er allemaal onder het internetrecht? Het is een erg breed gebied waar veel juridische vragen bij horen. Het internetrecht heeft sinds de opkomst zelfs een eigen afdeling in het Burgerlijk Wetboek gekregen. Er ligt vaak niet één passend juridisch antwoord klaar voor de casus. Vaak is er sprake van een botsing tussen verschillende grondrechten zoals het recht op privacy, recht op informatievrijheid, recht op intellectueel eigendom en het recht op ondernemingsvrijheid. Vaak moet er worden afgewogen welke grondrechten botsen en hoe de casus het beste opgelost kan worden. Een bekend voorbeeld is het bekende device fingerprinting. Hierbij wordt de bezoeker van een website getrackt door de ondernemer. Hierbij moet het recht op privacy van de websitebezoeker worden afgewogen tegen het ondernemingsrecht van de beheerder. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.