Strokengordijnen ideaal voor goede werkomstandigheden

5 juli 2022 13:14

Strokengordijnen ideaal voor goede werkomstandigheden

Er zijn diverse mogelijkheden om de verschillende ruimtes van bijvoorbeeld productiebedrijven of distributiecentra slim dan wel flexibel van elkaar te scheiden. Wanneer het om veelgebruikte doorgangen gaat, is het belangrijk dat personen (of dieren), licht- of zwaar verkeer bijvoorbeeld een heftruck gemakkelijk kunnen passeren. Een PVC strokengordijn wordt vaak gezien als een ideale afscheiding. Strokengordijnen bieden namelijk vele voordelen.

  • Gezondere werknemers

Vuil en stof op de werkplek kunnen de gezondheid serieus bedreigen. Stof kan klachten veroorzaken als kortademigheid, jeuk of eczeem. Werken in een luidruchtige omgeving heeft een negatief effect op de concentratie van medewerkers. En wanneer de geluidshinder ernstig is kan dat ook nog eens gehoorschade veroorzaken. Daarnaast kan een te koude of te warme werkomgeving leiden lagere arbeidsproductiviteit. Een strokengordijn houdt zowel tocht, vuil, stof, vocht, licht, insecten, bacteriën of overmatig geluid tegen. Dit alles zorgt voor een veel prettigere werkomgeving.

  • Lagere energie- en onderhoudskosten

Wanneer een (deur-)opening niet afgesloten is, komt er immers in de winter koude lucht naar binnen waardoor de kachel flink moet werken en daarbij de nodige kubieke meters gas verbrand. In de zomer slurpt de airco de nodige kilowatturen om de temperatuur binnen leefbaar te houden. Het aanbrengen van stroken- of flappengordijnen werkt uitstekend om energiekosten te besparen. Strokengordijnen houden te koude of te warme lucht buiten terwijl medewerkers, pallets en heftrucks wel gemakkelijk door de PVC-stroken heen en weer kunnen pendelen. In een tijd waarin gas én elektraprijzen door het dak gaan omdat we midden in een energiecrisis beland zijn is besparen op energie belangrijker dan ooit, strokengordijnen zijn dan ook een onderdeel van een goed isolatieplan. Het onderhoud van PVC stroken is een eenvoudige klus die prima door eigen medewerkers kan gebeuren. Op den duur kunnen PVC stroken namelijk bij intensief gebruik beschadigd raken: krassen die zicht van doorzichtige PVC flappen belemmeren of stroken die scheuren of zelfs afbreken, niets gaat dan ook eeuwig mee. De duurzaamheid of levensduur van het strokengordijn wordt sterk bepaald door de combinatie van strookbreedte, strookdikte, lengte van het gordijn én het verkeer dat heen en weer pendelt en natuurlijk de frequentie waarop dit gebeurd. EFD BV heeft een strokengordijn configurator ontwikkeld die rekening houdt met deze factoren met als doel minimale onderhoudsinterval en maximale logistieke doorstroom.

  • Betere productbescherming

Alles draait natuurlijk om de kwaliteit van het product. Het is daarom van groot belang dat producten altijd in een stof en vochtvrije ruimte onder ideale temperatuur worden opgeslagen en verwerkt. Door een strokengordijn op te hangen, kun je de gewenste temperatuur op de werkplek veel beter reguleren, terwijl er toch geen sprake is van een ‘harde’ afscheiding, het logistieke proces wordt hiermee niet verstoord. Of in geval van bederfelijke producten zijn er speciale Food safe PVC stroken voor koelcellen of koelhuizen. Maar ook wanneer producten veel langer geconserveerd dienen te worden in vriescellen of vrieshuizen, daarvoor gebruikt men PVC flappen met speciale met low temp eigenschappen. De stroken blijven flexibel tot -45º Celsius, hiermee voorkom je bevriezing van de stroken waardoor ze kunnen afbreken.

EFD BV Specialist in Flexibel Afschermen

EFD uit Echt is een fabrikant en distributeur van flexibele PVC stroken- en industriegordijnen en van talloze andere soorten scheidingsschermen. De corebusiness van EFD zijn strokengordijnen op maat, in de meest uiteenlopende situaties en toepassingen weet EFD de juist oplossing aan te bieden. EFD specialist in flexibel afschermen heeft meer dan tien jaar ervaring in de branche en beschikt over het breedste voorraadprogramma van tochtdeuren en flexibel PVC van heel Europa. EFD levert PVC stroken, platen en lamellen in tal van soorten aan vrijwel alle branches. Denk aan de industrie, logistiek, horeca, automotive, laboratoria, retail, voedingsindustrie, datacentra, (pluim)veeteelt, glas en tuinbouw en niet te vergeten de zware metaal en lasindustrie. Naast de standaardmaten kan EFD ook maatwerk leveren.

Webshop EFD

Bezoek de strokengordijn webshop van EFD voor het bestellen van een strokengordijn op maat, pvc strokengordijn op rol per meter of andere producten zoals industriegordijnen of tafelzeil. Veel maar zeker niet alle producten zijn verkrijgbaar in de webshop, maar in de meeste gevallen kunt u een strokengordijn op maat (vast of verschuifbaar) gewoon in de webwinkel bestellen. Het kan echter voorkomen dat in geval van speciale toepassingen het strokengordijn op maat niet beschikbaar is in de webshop. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een verschuifbaar strokengordijn wenselijk is maar er te weinig plaats aan weerszijden is om het gordijn opzij te schuiven. In deze situatie is een strokengordijn met verschuifbaars accordion systeem dé oplossing, deze zijn niet verkrijgbaar in de webshop, daarvoor vraagt u een strokengordijn offerte aan. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.