Is het verstandig om een trading bot te gebruiken als beginnende crypto handelaar?

24 januari 2022 15:51

Is het verstandig om een trading bot te gebruiken als beginnende crypto handelaar?

Heb je interesse om je eerste stappen te zetten in de crypto handel? Dan wil je jezelf uiteraard informeren welke weg je hierin het beste kunt bewandelen. Een van de opties waarvoor je kunt kiezen is het gebruik van een trading bot. Trading bots nemen je immers veel “werk” uit handen, iets wat je ongetwijfeld zeer zal aanspreken als ondernemer. Als je een goed lopend bedrijf hebt, heb je immers wel wat anders aan je hoofd! Het aanbod om je handel in digitaal geld te optimaliseren roept de vraag op of het wel verstandig is om een trading bot te gebruiken als beginnende crypto handelaar. In dit artikel ontdek je het antwoord.

Waarom een trading bot gebruiken in de crypto handel?

De vraag waarom je een trading bot moet gebruiken in de crypto handel is het beste te beantwoorden door je uit te leggen waarvoor deze toepassing dient. Een trading bot is een geautomatiseerde crypto handelsdienst die je verrichtingen op deze markt voor een aanzienlijk deel van je over kan nemen. De meest geavanceerde tradingbot is in staat om een crypto koers te herkennen en op basis hiervan de benodigde actie te ondernemen in vorm van het kopen of het verkopen van cryptogeld. Bij de betere handelsrobots gebeurt dit op basis van indicatoren die je zelf kunt instellen. Hierbij kan gedacht worden aan een maximum te besteden bedrag of het uitvoeren van handelingen op basis van een specifiek risicoprofiel. Dit betekent dat je uiteindelijk zelf nog de trading bot voedt met instructies. Jouw keuze voor een goede strategie zal erin resulteren dat de trading bot een aantal winstgevende beslissingen voor je maakt. Heb jij de trading bot voorzien van een aantal minder gunstige instructies? Dan zal dit merkbaar zijn aan het resultaat. Je hebt als beginnende crypto handelaar dus toch wel wat keuzes te maken.    

Waar let je op bij de keuze van een geschikte trading bot?  

Het bovenstaande geeft al voor een behoorlijk deel richting aan je keuze voor een geschikte trading bot. Bij veel crypto exchanges behoort het gebruik van een trading bot automatisch tot de mogelijkheden. Deze trading bot moet wel op de bovenstaande manier worden “geïnstrueerd”. In dat geval heb is dus wel enige crypto kennis vereist. Als je hier echt niet over beschikt, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld  Immediate Edge. Dit is een geautomatiseerd cryptohandelingssysteem dat zich primair richt op het handelen in CFD’s. Het voordeel is dat je al het “werk” uit handen genomen wordt en er vrijwel geen kennis van deze zaken vereist is. Het nadeel is wel dat je de volledige grip op je investering kwijt bent en of dat nu zo verstandig is in een volatiele crypto markt is zeker iets wat je jezelf moet afvragen. De keuze is aan jou.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.