Steeds meer mensen kiezen om te investeren in Bitcoins

28 januari 2022 11:48

Steeds meer mensen kiezen om te investeren in Bitcoins

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te beleggen in plaats van sparen. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat een kwart van de Nederlanders al enige tijd bezig is met beleggingen, 10% van de Nederlanders zeer recent aan het beleggen is begonnen en nog eens ruim 10% die intentie heeft. Vooral het investeren in de Bitcoin blijft populair, een keuze die goed te begrijpen is.

Waarom de traditionele financiële diensten terrein verliezen

Iedereen die geregeld gebruik maakt van diensten van de traditionele financiële markt, kan wel meerdere redenen opnoemen waarom deze sector langzaam maar zeker terrein aan het verliezen is. Je hoeft zelfs alleen maar een eenvoudige spaarrekening op je naam te hebben om dit in te zien. Het negatieve spaarsaldo zorgt ervoor dat er tegenwoordig een bedrag moet worden betaald om geld op een spaarrekening bij de bank in bewaring te brengen. Daarnaast worden er tegenwoordig steeds hogere kosten in rekening gebracht voor het gebruik maken van betaalrekeningen en stuit de bureaucratische besluitvorming van de traditionele financiële instellingen bij veel mensen tegen de borst. Voor veel mensen een goede reden dus om op zoek te gaan naar alternatieven en deze alternatieven worden gevonden in de wereld van de cryptocurrency.

Belangrijkste verschillen tussen de cryptowereld en de traditionele banken

Er zijn een aantal belangrijke verschillen te benoemen tussen de cryptowereld en de traditionele banken. Het grootste verschil wordt vormgegeven door het feit dat er bij de cryptowereld gebruik wordt gemaakt van de blockchain technologie en hiermee een volledig gedecentraliseerde structuur heeft. Hierdoor is de behoefte aan tussenpersonen en/of een derde partij bij transacties volledig overbodig geworden. Het gevolg is dat de transacties niet alleen sneller kunnen verlopen maar ook veel voordeliger zijn.

Investering in de Bitcoin als populaire keuze

Bij de intentie om de crypto wereld te betreden, is een investering in de Bitcoin een populaire keuze. Dit is goed te verklaren want de Bitcoin kan (dit is zeker niet gegarandeerd) een hoog rendement opleveren. Daarbij komt dat het steeds eenvoudiger is om deze stap te zetten. Er kan geïnvesteerd worden in deze cryptomunt via een exchange maar er kan ook gebruik worden gemaakt van handelssoftware als Bitcoin Prime. Bij deze laatste keuze maak je gebruik van geavanceerde handelssoftware die op basis van een aantal instellingen het handelen in de Bitcoin vrijwel volledig van de investeerder overneemt. Hiermee worden de risico’s van het investeren in digitale munteenheden zoals de Bitcoin niet weggenomen maar het handelen in digitaal geld wordt wel aanzienlijk makkelijker gemaakt. Een zoekopdracht met de tekst “Bitcoin Prime inloggen” brengt je automatisch naar de website waarin meer informatie is te vinden over deze optie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.