Informatie middag/avond Yuverta mbo Geldermalsen

13 maart 2023 11:00

Informatie middag/avond Yuverta mbo Geldermalsen

24 maart 2023 organiseert Yuverta mbo Geldermalsen een informatiemiddag/avond. Studiekiezers zijn tussen 16.00-20.00 uur welkom op school in Geldermalsen. Docenten staan klaar om hen alle informatie te geven over de opleidingen die Yuverta mbo Geldermalsen aanbiedt. Aanmelden voor de informatiemiddag/avond kan eenvoudig via de website yuverta.nl/mbogeldermalsen.

Opleidingsaanbod Teelt

In de richting van Teelt en techniek biedt Yuverta mbo Geldermalsen meerdere mbo-opleidingen aan op verschillende niveau’s in zowel bol als bbl variant. Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf en ga je 1 dag per week naar school op een van onze leslocaties. Volg je de bol-variant, dan ga je 5 dagen naar school en loop je 1 dag per week stage om praktijkervaring op te doen.

Teelt en techniek – bol – niveau 3,4

Je leert alles wat komt kijken bij de teelt, want er is geen dag hetzelfde in deze branche. De ene dag kweek je een product en de volgende dag maak je een bestelling klaar voor het buitenland. Je zet robots en machines in om snel goede producten op de markt te brengen. Binnen de opleiding kun je je specialiseren in de verschillende teeltrichtingen.

Specialisatie Boomkwekerij – bbl – niveau 2,3,4:

Tijdens de opleiding Specialisatie Boomkwekerij leer je alles over het opkweken van planten die gezond zijn voor de omgeving waarin we leven, zoals bomen, struiken en vaste planten. De teelt vanaf zaad, stek of ent tot aan de volwassen plant en de afzet ervan.

Er is een externe leslocatie in Sint Oedenrode en er wordt lesgegeven op de school in Geldermalsen.

Specialisatie Glastuinbouw – bbl – niveau 2,3:

Bij glastuinbouw draait het om de groei van allerlei gewassen – van groente en fruit tot bloemen en planten – in een kas. Je leert op school én in de praktijk over de teelt van bijvoorbeeld aardbeien, tomaten of chrysanten en de diverse werkzaamheden binnen een glastuinbouwbedrijf. Daarbij verdient het beheersen van het klimaat in de kas veel aandacht, want dat zorgt voor de continuïteit en de kwaliteit van de gewassen.

Specialisatie Fruitteelt – bbl – niveau 2,3:

De opleiding is gericht op het telen van hard en zacht fruit. Je leert over teelt en technieken en gaat in de praktijk aan de slag. De fruitteelt in Nederland is volop in ontwikkeling. Kies je voor een beroep als fruitteler, dan kies je voor veel afwisseling. Elk seizoen brengt namelijk ander werk.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.