Inclusieve engineering helpt bij krapte op de arbeidsmarkt

14 december 2021 13:27

Inclusieve engineering helpt bij krapte op de arbeidsmarkt

Krijg jij je vacatures maar niet vervuld? Dan hebben wij een compleet andere invalshoek om je personeelstekort aan te pakken. Een aanpak waarbij we creativiteit en technologie inzetten. Oplossingen die medewerkers in jouw bedrijf ondersteunen en ontbrekende kwalificaties van medewerkers invullen. Werkzaak Rivierenland zoekt werkgevers die hier nieuwsgierig naar zijn. Ontdek samen met ons slimme technische oplossingen voor jouw bedrijf.

We zoeken werkgevers die met ons in gesprek willen om zulke mogelijkheden in het bedrijf te onderzoeken en zo te profiteren van de mogelijkheden die techniek kan bieden om onbenut arbeidspotentieel aan te spreken. Werkzaak heeft de expertise in huis en werkt samen met innovatieve ontwikkelaars en wetenschappers. Dit is je kans. Deze dienstverlening van Werkzaak is gratis.

Uit onze praktijk noemen we enkele voorbeelden:

  • Augmented reality bij binnenwerk buitenspiegels auto’s: Het ‘handjeswerk’ van de mens kan foutloos en precies uitgevoerd worden doordat een beeldscherm en augmented reality op het werkvlak aanwijzingen zichtbaar te maken.
  • Voorleesbrillen voor laaggeletterden en anderstaligen zorgen dat de medewerker werkinstructies of veiligheidsvoorschriften makkelijk tot zich neemt.
  • Technische veiligheidspal slim ingezet: Stel je voor je hebt een productielijn waarbij een menselijke handeling wordt verricht die om een hele nauwkeurige tijdsplanning vraagt: een pers precies 5 seconden induwen. Een mens voldoet niet altijd 100% aan deze eis. Een technische oplossing die het menselijke handelen ondersteunt regelt dat wel feilloos. In dit geval was de oplossing een simpele pal die openen van de pers onmogelijk maakt: 100% kwaliteit en geen uitval.

Deze technologieën zorgen voor een verbetering van de kwaliteit en je kunt lagere eisen stellen aan de vaardigheden van de medewerkers. Waardoor je meer keuze en beschikbaarheid van medewerkers krijgt. Deze ontwikkeling noemen wij inclusieve engineering en biedt eindeloos veel mogelijkheden. Het kan simpel zijn en het kan technisch geavanceerd zijn. Wij kunnen helder maken wat nodig is en wat mogelijk is en wie weet realiseren we met elkaar een oplossing: bel ons voor een kennismaking! Malinda Janssen 06 - 14235569 | mjanssen@werkzaakrivierenland.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.