‘Iedereen verdient het om zich een echte VIP te voelen’

23 maart 2023 15:49

‘Iedereen verdient het om zich een echte VIP te voelen’

Maxime Coesèl is de allereerste Glamour Manager ter wereld. Zij helpt mensen om zich van binnen én van buiten glamoureus te voelen. Maxime organiseert in april een tweedaags leadership event voor vrouwen om vanuit hun kracht, authenticiteit en charme nóg succesvoller te worden, zowel zakelijk als privé.

Maxime, wat doet een Glamour Manager precies?

“Dit is iets wat ik zelf helemaal gecreëerd heb. Ik kom oorspronkelijk uit de evenementenwereld. Ik heb meegewerkt aan meer dan 200 rode loper-evenementen. Filmpremières, gala’s etc. Ik ben ook in de media- en entertainmentwereld opgegroeid. Dus dat is mijn expertise: het organiseren van glamourevenementen. Toen ik in 2020 voor mezelf begon, wilde ik heel graag de glamourbeleving van de BN’ers naar ‘normale mensen’ overbrengen.”

Wat versta je onder die glamourbeleving?

“Ik vind dat iedereen het verdient om zich een echte VIP te voelen: zelfverzekerd, mooi, gezien en bijzonder. Dat is ook wat de gasten op een rode loper altijd uitstralen. Maar échte glamour is een gevoel dat komt van binnenuit. Dat heb ik van mijn moeder geleerd. Het maakt dat sommige mensen glamoureus zijn in een badjas zonder make-up en andere mensen een grijze muis blijven in een galajurk. Waar zit dat dan in? Dat is een uitstraling van zelfverzekerdheid, trots en authenticiteit. Wanneer je dat van binnenuit voelt, straal je dat uit aan de buitenkant. Dan kan je zelfs zonder die galajurk aantrekkingskracht creëren!
Maar daarnaast vind ik ook dat we in Nederland onszelf wat meer glitter en glamour mogen gunnen.”

Is dit niet wat on-Nederlands?

“Dit is hartstikke on-Nederlands. Dat maakt het ook zo lastig. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. We hebben in Nederland een heel calvinistische mentaliteit. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ingetogen en sober leven. Dat is totaal het tegenovergestelde van wat ik preach. De calvinistische inslag houdt ons heel erg klein. Ik vind dat wij wel 20 of 30 procent van die Amerikaanse cultuur hebben. Waarbij wel trots zijn op onszelf mogen zijn. En dat we wel onze successen mogen vieren. Ik zie in Nederland daar ook een steeds grotere behoefte aan.”

Waarom zouden vrouwen naar jouw event in april moeten gaan?

“Het thema van dit event is ‘Lead with Elegance’. Ik heb glamour vertaald naar ‘elegance’. Mensen hebben een positieve associatie hiermee en tegelijkertijd dekt het wel de lading van wat ik met glamour bedoel. Ik denk dat dit het enige event is, waarin zaken als mindset en bewustzijn worden gecombineerd met zowel zakelijke als persoonlijke ontwikkeling, netwerken én female empowerment. Dit soort events zijn vaak alleen spiritueel, zakelijk of alleen een netwerkevent. Bij mijn event komt dit echter allemaal samen. En ik geef de deelnemers een echte VIP-ervaring, net zoals je die beleeft bij premières, zodat ze ook stralend op de rode loper staan! Er zijn ook sprekers die je niet om de haverklap ziet voorbijkomen, zoals advocate Natacha Harlequin, artist manager Xenia Kasper, Karin Bloemen, Leco van Zadelhoff en selfmade zakenvrouw Annemarie van Gaal.”

Op welke doelgroep mik je bij dit event?

“Ik richt me op vrouwelijke ondernemers en vrouwen in een leidinggevende functie. Vrouwelijke leiders die zich echt twee dagen willen focussen op hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, het boosten van hun carrière of bedrijf en het creëren van een nieuwe, verfrissende vorm van leiderschap. Dat is zowel voor ondernemers, als vrouwen in loondienst zeer relevant!”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.