Hoe zorg je als ondernemer voor succes? 4 tips!

24 maart 2021 16:29

Hoe zorg je als ondernemer voor succes? 4 tips!

Er is licht aan het einde van de (Covid-19) tunnel en als het vaccinatieprogramma opschiet, dan ziet het ernaar uit dat Nederland meer opengaat richting de zomer. Tijd om vooruit te kijken en plannen in werking te stellen. Met deze tips én een speciaal Ondernemersbelang aanbod helpen we je graag een eindje op weg.

1. Investeringen financieren

Een ondernemer ziet een investeringskans al van ver aankomen maar maakt vaak pas op het laatste moment de beslissing. Denk bijvoorbeeld aan de kans om een grote partij tweedehandsauto's te kunnen inkopen met korting of de voorfinanciering van een verkregen bouw gerelateerde opdracht. De ervaring leert ons dat de meeste investeringen een financieel plaatje met zich meebrengen en dat er extra werkkapitaal voor nodig kan zijn.

Bij CapitalBox is een zakelijke lening vaak al binnen 1 werkdag geregeld. Dit biedt flexibiliteit omdat je als ondernemer snel over het geld kan beschikken. Ook kun je een lening van CapitalBox stapelen met andere financiers. Dit betekent dat je een kortlopende financiering naast een lopende lening bij de bank kunt inzetten.

Een flexibele lening is goed inzetbaar voor investeringen, zoals voorraad of het inhuren van extra personeel voor het hoogseizoen, maar ook als tijdelijke overbrugging, denk bijvoorbeeld aan een aanbetaling om je goederen uit het buitenland te laten verschepen.

2. Slim inkopen

Bestel je, je voorraden in het buitenland? Misschien kun je vast afspraken met je leveranciers maken voor de aankomende bestellingen. Werk je met producten die niet per se trendgevoelig zijn? Bestel ze dan ook een paar maanden eerder dan je concurrenten, wellicht tegen een mooie staffelkorting.

3. Vergroot zichtbaarheid via social media

De consument heeft massaal de weg naar online shopping gevonden en nu ook de detailhandel weer open is voor winkelen op afspraak wordt dit veelal georganiseerd via een online reserveringsdienst. Online sales is sterker dan ooit en social media spelen hierin een belangrijke rol. Het vormt niet alleen een uitstekende manier om nieuwe klanten te werven maar ook de loyaliteit van bestaande klanten te vergroten. Een goed social media kanaal kun je met veel tijd en inzet kosteloos opbouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om een betaalde campagne op te zetten en zo je bereik te vergroten. Benieuwd welk social media platform bij jouw bedrijf past? CapitalBox heeft hier een interessant artikel over geschreven: Zo kiest u het beste social media platform voor uw bedrijf’.

4. Investeer in je personeel

Voor medewerkers met een kantoorbaan is het thuiswerken de nieuwe standaard geworden. Dit betekent voor de werkgever misschien minder kantoorkosten maar het brengt ook een extra verantwoordelijkheid met zich. Hoe is de werkplek van de medewerker thuis ingericht? Is het volgens de gezondheidsnormen of moet er geïnvesteerd worden in een betere werkplek? Denk ook aan het persoonlijke aspect, dit wordt nu vooral gemist. Mensen missen collega’s om zich heen om een praatje mee te maken, koffie te drinken of snel mee kunnen te sparren.

Het is belangrijk om ook nu te blijven investeren in medewerkers. Bijvoorbeeld met coaching of interessante trainingen. Een bedrijf kan niet zonder gemotiveerde medewerkers, zij zijn uiteindelijk datgene wat jouw bedrijf succesvol maakt.

Daarnaast wordt in mei alweer het vakantiegeld uitbetaald. Het vakantiegeld is voor veel ondernemers een aanzienlijke kostenpost die binnen enkele maanden al betaald moet worden. Nu plannen over hoe je dergelijke uitgaven wilt managen, kan zeker geen kwaad!

CapitalBox denkt me je mee!

Heb je extra werkkapitaal- of groeifinanciering nodig om in te spelen op kansen? Wij komen ondernemers in deze uitdagende tijd tegemoet en hebben voor de lezers van het Ondernemersbelang een speciaal aanbod: Vraagt u vóór 31 maart een zakelijke financiering aan dan begint u pas na 60 dagen met terug betalen (standaard 30 dagen). Wees er op tijd bij en start de aanvraag via onderstaande button:

Wij bieden:

  • Zakelijke financiering vanaf €1.000,- tot €350.000,-
  • Looptijd tot 36 maanden
  • Wij vragen geen zakelijke zekerheden
  • Binnen 1 werkdag geregeld
  • U kunt boetevrij vervroegd aflossen
  • Vraagt vóór 31 maart financiering aan, dan start u pas na 60 dagen met aflossen

Op zoek naar meer informatie? Neem contact op via 020 79 89 255 of per mail via aanvraag@capitalbox.nl.

Naar alle berichten van CapitalBox terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.