Hoe ziet een werkdag van een Google medewerker er uit?

28 juni 2022 11:14

Hoe ziet een werkdag van een Google medewerker er uit?

Google is een gigantisch groot bedrijf met heel veel invloed in de wereld van technologie. Het bedrijf heeft die positie echter niet zomaar bereikt. Een van de belangrijkste redenen voor het succes van Google is hoe het omgaat met zijn werknemers. Werken bij Google is dan ook een zeer competitieve en aantrekkelijke mogelijkheid. Velen vragen zich echter af hoe een werkdag van zo een werknemer bij Google er uit ziet! Daarom zetten we hier de leukste elementen van de dag op een rijtje!

De uren?

De dagelijkse planning van Google-werknemers hangt natuurlijk af van de functie in kwestie, maar in het algemeen zijn de uren relatief gelijkaardig aan wat er algemeen gekend is. Het grote verschil zit men echter in de mogelijkheid om langer op kantoor te blijven en gebruik te maken van al de verschillende activiteiten dat Google organiseert voor zijn werknemers, zoals een gym en trampolines. Daarover later meer! Het is dus duidelijk dat er een mogelijkheid is om flexibel te werken, wat een echte luxe is in het hedendaags werkklimaat!

Het eten?

Google is vooral gekend door het gratis eten dat het geeft aan zijn werknemers. Er is een gigantische selectie van voedsel een snacks, die de werknemers op elk moment van de dag kunnen gaan eten. Google zorgt niet alleen voor de lunch van de werknemers, maar ook ontbijt en diner kan op het kantoor worden gegeten. Dit voordeel was op een bepaald punt trouwens zo populair dat de werknemers effectief verdikten sinds ze hun baan startten! Daarom heeft Google ook wat veranderingen in hun selectie van eten aangebracht, om hun werknemers aan te moedigen om gezonder te eten.

Andere activiteiten

Naast werken kunnen de werknemers echter nog vele andere dingen doen in het Google kantoor. De mentale en fysieke gezondheid van de werknemers is belangrijk, dus Google voorziet bijvoorbeeld een gym of een massageruimte. Ook zijn er coole meubels, zoals trampolines. De werknemers kunnen tijdens hun pauzes op de trampolines springen. Zo kunnen ze snel hun benen strekken! Een ander voorbeeld is de groepslessen die in het kantoor worden gegeven. De werknemers moet gewoon zorgen dat hun sportkleding aanwezig is op kantoor. Daarnaast is het ook mogelijk om spelletjes te spelen, want het Google kantoor heeft zelf speltafels en pinbal tafels. Wanneer de werknemers moe worden na al het lekker eten en sporten, voorziet Google zelf sleeping pods, waar de werknemers een dutje kunnen doen. Hoewel dit al meer is dan de meeste kantoren, zijn dit zelf maar een klein percentage van de zaken die bij Google beleefd kunnen worden!

In het algemeen maken de unieke stijl van werken, de flexibiliteit en de vele kansen om iets leuk te doen, van Google een zeer gezochte werkplek voor de jongere generaties!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.