Hoe zal 5G uw bedrijf helpen?

8 april 2022 14:47

Hoe zal 5G uw bedrijf helpen?

5G is meer dan een kleine stap hoger dan 4G - de multi-Gigabit-snelheden, superlage latentie en enorme apparaat connectiviteit brengen enorme veranderingen teweeg voor bedrijven. Volgens GSMA Intelligence zal 5G de eerste mobiele standaard in de geschiedenis zijn die een grotere impact heeft op ondernemingen dan op consumenten. Deze impact zal variëren van externe verbindingen voor out-of-office medewerkers tot slimme fabrieken met AI-geleide precisie-automatisering.

Snelle, ononderbroken netwerken voor het MKB

Voor kleinere kantoren is probleemloze 5G FWA een ideale upgrade van bekabelde 4G zoals DSL of kabel (of zelfs van eerdere generaties). Waarom perfect? Ten eerste omdat 5G hogere snelheden biedt tegen aanzienlijk lagere kosten. Een van die opties is het gebruik van een WiFi-meshsysteem als gateway voor uw kantoornetwerk. In dit geval is de draadloze 5G-router geen back-upapparaat voor uw 4G-breedband, maar de ruggengraat van uw netwerk. 5G is ook een uitkomst voor de Covid-versnelde transitie naar werken op afstand. Dat komt omdat 5G-routers zoals Zyxel's 5G NR Mobile WiFi -router werknemers bliksemsnelle en zeer veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk geven wanneer ze buiten kantoor werken. Dit zorgt voor veilige, constante verbindingen, inclusief kristalheldere, ultravloeiende HD-videoconferenties.

“Nu 5G-technologie beschikbaar en toegankelijker wordt, heeft Zyxel een nieuwe familie van drie LTE-routers geïntroduceerd die zowel bedrijven als consumenten alle voordelen van deze ultrasnelle technologie bieden” aldus Patrick Hirscher, EMEA Wireless Market Development Manager bij Zyxel.

Dus waarom 5G gebruiken?

Snelheden die 100 keer sneller zijn dan 4G-netwerken zijn moeilijk te betwisten, maar hoe vertalen ze zich in merkbare veranderingen voor bedrijven? Om te beginnen bieden de verhoogde bandbreedte en gegevensoverdracht snelheden een ongeëvenaarde klantervaring en werkefficiëntie. Bovendien kunt u met deze hoge prestatie uw infrastructuur vereenvoudigen; niet meer met meerdere bekabelde en draadloze netwerken - in plaats daarvan regelt een 5G-oplossing, zoals vaste draadloze toegang (FWA), het allemaal. En dan zijn er nog de kosten: 5G maakt het niet alleen snel, maar ook kostenefficiënt om huizen en bedrijven met elkaar te verbinden.5G biedt een mini-revolutie in elke toepassing. De 5G NR Mobile WiFi-router van Zyxel en de 5G NR Outdoor-router leveren bijvoorbeeld een latentie die 60 tot 120 keer lager is dan die van 4G, wat betekent dat de vertraging tussen het uploaden van gegevens en het bereiken van het doel bijna niet te detecteren is.

WIST U DAT..

  • 47 % van de IT-besluitvormers zegt dat hun organisaties al zijn begonnen met de planning voor 5G
  • 73 % van het mkb ziet 5G vaste draadloze toegang als een effectief alternatief of back-up voor bekabeld breedband
  • 82 % van de biz- en technische insiders denkt dat 5G de groei en het concurrentievermogen van kleine bedrijven zal stimuleren

Lage latentie, meerdere gelijktijdige verbindingen voor slimme fabrieken en bedrijven

De industriële toepassingen van 5G en 5G-aangedreven IoT en AI zijn revolutionair en geven fabrikanten de capaciteit, latentie en snelheden die nodig zijn voor de volgende generatie slimme fabrieken en bedrijven, zoals door middel van toepassingen zoals automatisch geleide voertuigen, met een betere precisie en lagere kosten dan menselijke inspectie. Of maak gebruik van 5G-netwerkslicingtechnologie, die de operationele efficiëntie enorm kan verbeteren. 5G elimineert ook enkele pijnpunten, zoals het jongleren met complexe omgevingen met meerdere bekabelde en draadloze netwerken voor afzonderlijke fabrieks- en kantoorverbindingen, evenals het omgaan met wifi-infrastructuur met meerdere knooppunten, die onstabiel is en gemakkelijk kan worden onderbroken.

Interessant genoeg is het de nieuwe indoorrouter – de Zyxel NR5101 – die veel van de belangstelling van onze klanten trekt, vooral in gebieden waar het moeilijk of onpraktisch is om vaste breedband aan te bieden. In dergelijke gebieden is 5G met zijn superieure snelheid ideaal.

Wat uw behoeften als bedrijf of particulier ook zijn, met de Zyxel NR-routersfamilie kunt u genieten van alle voordelen die 5G-technologie biedt. Als u meer wilt weten, neem dan contact op met uw lokale Zyxel-kantoor of partner.

Als u meer wilt weten, neem dan contact op met uw lokale Zyxel-kantoor of partner.
Zyxel Networks Nederland is te bereiken via email op: sales@zyxel.nl  of telefonisch op 023-5553689

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.