Hoe huur je een afvalcontainer?

28 november 2022 15:23

Hoe huur je een afvalcontainer?

Iedere onderneming heeft te maken met bedrijfsafval. Of het nu gaat om bouwafval, groenafval of papierafval; je wilt uiteindelijk dat dit zo snel mogelijk verwerkt wordt. Daarbij is het belangrijk dat dit veilig en goedkoop verwerkt en gerecycled gaat worden. Om ervoor te zorgen dat het verwerken van je afval goed gebeurt, kun je een container huren in Leiden. Hiermee wordt het makkelijker om je afval te verwerken en te recyclen. In deze blog lees je alles over hoe je als ondernemer kunt omgaan met bedrijfsafval en wat het huren van een container voor jou kan betekenen.

Schakel een professioneel bedrijf in

Als je een afvalcontainer wil huren, kun je het best een professioneel bedrijf inschakelen. Dit soort bedrijven kan inschatten welke container je het beste kunt gebruiken. Er zijn namelijk een aantal soorten afvalcontainers. In ieder type hoort een ander soort afval. Deze verschillende types afvalcontainers worden aangeboden omdat op deze manier het afval beter hergebruikt kan worden. Dit is beter voor het milieu. De containers die een verhuurbedrijf als Afvalcontainers Leiden allemaal in het assortiment heeft zijn onder andere bouwcontainers, groencontainers, puincontainers, houtcontainers, grofvuilcontainers en grondcontainers.

Het formaat

Doorgaans heb je bij de meeste containerverhuurbedrijven naast de diverse soorten afvalcontainers ook nog eens drie verschillende maten waar je uit kunt kiezen. Je hebt de keuze uit een container van 3m3, 6m3 en 9m3 of 10m3. Als je weet welk type afvalcontainer je nodig hebt, is de tweede stap dan ook het kiezen van het juiste formaat. Hou hierbij rekening dat één kubieke meter ongeveer gelijk staat aan tien kruiwagens. Doorgaans wordt aangeraden om de verwachte hoeveelheid afval altijd naar boven af te ronden. Bij twijfel kun je altijd nog advies vragen aan het bedrijf waar je de container wilt huren .

Open of gesloten?

Na het kiezen van het type container om te huren in Leiden en het formaat van de afvalcontainer die je graag zou willen huren, is het belangrijk om te kiezen of je een open of gesloten afvalcontainer wilt. Een gesloten afvalcontainer beschermt je container tegen extreme weersomstandigheden en daarbij loop je niet het risico dat buren ongewenst hun afval in jouw container dumpen. Bij een gesloten variant van een afvalcontainer weet je zeker dat je de enige bent die toegang heeft tot de container. Als de desbetreffende afvalcontainer niet beschikbaar is in een gesloten variant, kun je een afdekzeil kopen en deze over je afvalcontainer spannen.

We hopen dat we je met deze informatie geholpen hebben bij hoe je het best een afvalcontainer kunt huren. Naast het opruimen van afval is het ook belangrijk om je bedrijfspand schoon te houden. Het best kun je hiervoor een schoonmaakbedrijf inschakelen. De redenen om dit te doen lees je in deze blog.  

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.