Hoe betrouwbaar is de uitzendsector politiek?

15 december 2017 14:13

Hoe betrouwbaar is de  uitzendsector politiek?

Jawel, bij het schrijven van deze column, is er een kabinet.Een kabinet met nieuwe gezichten in Den Haag. Persoonlijk vind ik dat wel een positief uitgangspunt voor een kabinet. Het gezegde over die nieuwe bezems gaat hier misschien ook wel op, de tijd zal het leren.

De uitzendsector is een flexibele sector, die probeert om in een veranderend politiek landschap, met voor- en tegenwind te opereren als goed werkgever. De sector heeft allerlei eigen initiatieven getoond om bonafide ondernemingen te ondersteunen. Denk aan de cao’s van NBBU en ABU, de NEN-4400 certificering, de cao-politie SNCU, het pensioenfonds Stipp, het keurmerk SNF, de inlenersbeloning (al jaren in de NBBU cao). De uitzendsector kan het niet alleen en heeft de politiek hard nodig. De uitzendsector is betrouwbaar. Ja, er zijn excessen, waarbij alleen structurele handhaving zal helpen. Ik heb het idee dat deze excessen verminderen en dat is maar goed ook. Elke keer als er een exces in de media komt, voelt dit als een bommetje onder onze goodwill.

Maar hoe betrouwbaar is nu eigenlijk de politiek. De vorige Minister van SZW voert de felste oppositie tegen het beleid waar hij vier jaar vorm aan heeft gegeven. Zijn FlexWet heeft een bom gelegd onder invalkrachten in ons onderwijs. Waar keurig met een boog omheen wordt gedraaid. Wat er voor de uitzendsector in de politieke koker zit, blijft ongewis. Dit is eigenlijk best gek voor een sector die de politiek ziet als een van haar partners.

De uitzendsector heeft een groot aanpassend vermogen. De markt vraagt om betrokken uitzendbureaus ongeacht het geldende politieke klimaat. Als u vervolgens zakendoet met gecertificeerde ondernemingen uit Nederland, komt dit hoe dan ook dik voor mekaar.

Rogier Bleij, eigenaar Flexforce Personeelsdiensten BV

FLEXFORCE PERSONEELSDIENSTEN BV

Nieuwland Parc 10-m 2952 DA Alblasserdam

Telefoon 078 – 693 30 03

E-mail rogier@flexforce.nu

www.flexforce.nu

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.