Het milieu en je medewerkers gezond houden

10 september 2021 15:29

Het milieu en je medewerkers gezond houden

Beide zijn erg belangrijk. Je medewerkers wil je gezond houden zodat je productieve en tevreden mensen in dienst hebt. Een gezond milieu hebben we allemaal baat bij. We weten allemaal dat kleine beetjes helpen en dat een beter milieu bij jezelf begint. Alles draait om een nieuwe gewoonte aanleren en dan komen we al een heel eind.

Je medewerkers gezond houden

Je medewerkers gezond houden kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om periodiek een gezondheidscheck te laten doen. Zo weet je wat de toestand van je medewerkers is en je laat zien dat je hun gezondheid belangrijk vindt. Ook is het mogelijk om ze korting te geven op een sportabonnement. Laat ze zich inschrijven bij een sportschool in de buurt en motiveer ze om samen na het werk of in de pauze te gaan sporten. Door een korting te geven op het abonnement, geef je ze net dat extra zetje om zich in te schrijven. En doordat de medewerkers samen gaan sporten, motiveren ze elkaar ook.

Nog een goede manier om je medewerkers gezond te houden, is het aanbieden van gezond eten in de kantine. Vele kantines bestaan uit snacks, saucijzenbroodjes en pizzapunten. Ook zijn dit vaak de goedkoopste snacks uit de kantine. Door je assortiment aan te passen in de kantine, motiveer je je medewerkers gezond te eten. Dit komt uiteindelijk jou ook ten goede. Gezonde medewerkers presteren beter, zijn gelukkiger en er is minder ziekteverzuim. Zorg er ook voor dat het gezonde eten niet te duur is. Regelmatig zie je in kantines dat het gezonde eten een klein hoekje in de kantine bezet en te duur is, waardoor klanten er makkelijk voorbij lopen.

Veel werkgevers hebben tegenwoordig al een fietsplan. Ook dat is een goede manier om je medewerkers te stimuleren om met de fiets te komen in plaats van met de auto. Doordat je medewerkers fietsen, worden ze zelf gezonder en dit is ook veel beter voor het milieu. Je geeft je medewerkers met een fietsplan de mogelijkheid om een goede fiets te kopen, door ze deze fiets te laten afbetalen van hun brutoloon. Zo zijn ze gemotiveerd om te fietsen en ze voelen dit niet zo in de portemonnee.

Het milieu gezond houden

Ten eerste is het eerder genoemde fietsplan natuurlijk een winst voor het milieu. Minder uitlaatgassen is iets waar het milieu goed bij vaart. Ook kun je je medewerkers motiveren om samen te rijden. Wees daar ook pro-actief in. Stel een lijst samen van de medewerkers die in de buurt van elkaar wonen, zodat ze met elkaar kunnen meerijden.

Verpakkingsmateriaal is nog zo een manier om het milieu te helpen. Zorg ervoor dat de artikelen die je nodig hebt voor je bedrijf milieuvriendelijk zijn gemaakt en dat ze ook zo worden vervoerd. Daarnaast kun je het milieu helpen door artikelen in de kantine te vervangen door duurzame alternatieven. Gooi de plastic rietjes eruit en neem afscheid van de plastic bekers. Vervang deze door milieuvriendelijke soepbekers. Neem eens een kijkje bij TakeAware voor milieuvriendelijke opties.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.