Het belang van tijdig poort onderhoud

1 februari 2023 10:50

Het belang van tijdig poort onderhoud

Mocht jij een mooie toegangspoort voor je terrein hebben die automatisch opent en sluit, dan is het erg belangrijk om tijdig onderhoud te laten doen. Je wilt natuurlijk niet dat je poort binnen de kortste keren gebreken begint te vertonen. In dit artikel zullen we uitleggen waarom het van groot belang is om de toegangspoort tot jouw terrein goed te laten onderhouden.

Wat moet er precies onderhouden worden?

Goed poort onderhoud is erg belangrijk om de kwaliteit van je hekwerk hoog te houden.Het is erg belangrijk om vooral de bewegende onderdelen in het hekwerk soepel te houden. Zo zorg je ervoor dat je hekwerk goed blijft bewegen. Hiermee verleng je de levensduur van jouw geautomatiseerde poort aanzienlijk. Naast de bewegende onderdelen, is er natuurlijk ook bepaalde elektronica die onderhouden moet worden. Mocht dit niet op tijd gebeuren dan kan het zijn dat je hekwerk gebreken gaat vertonen.

Ook de bijbehorende motoren moeten onderhouden worden, zodat deze geen gebreken gaan vertonen na verloop van tijd. Doordat er veel verschillende onderdelen zijn die onderhouden moeten worden, is het belangrijk om dit te laten doen door een gespecialiseerde monteur.

Voorkom hoge kosten

Een geautomatiseerde poort is een investering. Het is natuurlijk duurder dan een poort die je handmatig opent en sluit. Mede hierdoor wil je natuurlijk dat je hekwerk geen gebreken gaat vertonen. Naast het verlengen van de levensduur van jouw poort, voorkomt regelmatig onderhoud ook dat er storingen plaats gaan vinden.

Dit zorgt ervoor dat je dure reparaties kunt voorkomen. Het laten repareren van een automatische poort is namelijk vaak veel duurder dan een standaard onderhoudsbeurt.

Welk onderhoud kun je zelf doen?

De meeste automatische poorten zijn uitgerust met een bewegingsmelder. Voor deze bewegingsmelder kunnen bijvoorbeeld insecten of andere beestjes komen te zitten. Als er iets voor de melder zit, dan werkt deze ook niet. Door deze sensoren schoon te maken met een vochtige doek kun je eenvoudig de melder schoon maken. Zo zorg je ervoor dat eenvoudig dit probleem oplost.

Ook zijn er andere eenvoudige problemen die gemakkelijk te verhelpen zijn. Werkt de afstandsbediening bijvoorbeeld niet meer, geen zorgen. Negen van de tien keer moeten alleen de batterijen even vervangen worden. Als de poort een beetje lastig loopt en wat problemen heeft bij het openen en sluiten, dan kan het ook zijn dat er wat tussen de rails zit. Mochten er bijvoorbeeld steentjes of stokjes tussen zitten, verwijder deze dan en je zult merken dat de poort vaak weer naar behoren zal functioneren.

Onderhoudscontracten

Vaak zijn er partijen die een onderhoudscontract aanbieden bij het leveren van een hekwerk. Als je dus een mooie automatische poort hebt laten plaatsen, of alleen de automatisering van je hekwerk hebt laten verzorgen, dan kan het verstandig zijn om contact op te nemen met de partij die je hekwerk heeft geplaatst. Met een onderhoudscontract zorg je dat je problemen vaak voor bent. Dit zorgt er op zijn plaats weer voor dat je vaak goedkoper uit bent dan als je een dure reparatie moet laten doen.

Als je onderhoud van je automatische poort laat doen, let er dan op dan er originele onderdelen gebruikt worden. Dit zorgt er namelijk voor dat het hekwerk voor langere tijd naar behoren blijft werken. Het is zeker aan te raden om minstens één keer per jaar een monteur langs te laten komen om het automatische hek en bijbehorende systemen te laten controleren op fouten of defecten. Zo voorkom je duur onderhoud en laat je ter plekke nodige reparaties uitvoeren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.