Het belang van een spreker voor je bedrijfsevenement

4 februari 2020 15:45

Het belang van een spreker voor je bedrijfsevenement

Een bedrijfsevenement is niet compleet zonder spreker. Wie een evenement organiseert, heeft daar een aantal doelen mee. In de eerste plaats is het een plek om te netwerken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gasten. Jouw gasten komen echter ook voor iets anders. Ze willen namelijk ook wel iets opsteken van de dag. Een spreker boeken is daarom een goede zet. Juist ook omdat een expert in een bepaald vakgebied meerwaarde kan bieden op de dag. Het is belangrijk om goed te begrijpen waarom dit voor jouw event van belang is.

Waarde aan de dag toevoegen

Een bedrijfsevenement vindt vaak plaats op een werkdag. De gasten maken dus ruimte vrij in hun agenda om erbij te zijn. Ruimte die anders benut had kunnen worden. Het is daarom wel ook van belang dat hen iets geboden wordt. Een spreker met een goede toekomstvisie bijvoorbeeld. Aan de hand van de kennis die opgedaan wordt, is ook een bepaalde meerwaarde te koppelen. De gasten gaan naar huis met het gevoel dat ze verder kunnen bouwen. Een inspirerend verhaal kan daarvoor zorgen. Dit is wat een goede spreker toevoegt aan een bedrijfsevenement.

Het breken van de dag

Een bedrijfsevenement is vaak druk en vol. Tenminste, wanneer je voor goede organisatie hebt gezorgd. Een spreker kan dan voor een rustmoment zorgen. Een goede spreker biedt bijvoorbeeld een moment van ontspanning. Dit breekt de dag en draagt eraan bij dat het evenement voor alle gasten goed vol te houden is. Het belangrijk om een afwisselend programma te bieden en een expert die het woord neemt zou daar ook altijd onderdeel van moeten zijn. De genodigden nemen dan graag de tijd om hiernaar te luisteren. Ook voor jou als organisator kan dit een fijn moment op de dag zijn.

Een blijvende herinnering creëren

Vaak is het de spreker die bepaalt hoe de dag herinnerd zal worden. Het inspirerende verhaal zal altijd gekoppeld worden aan de dag zelf. Ook jij als organisator van het bedrijfsevenement zal hier dus altijd mee in verband gebracht blijven worden. Zo draagt een goede spreker dus bij aan jouw goede naam. Zakelijk gezien kan je er dus veel voordeel uit halen. Uiteindelijk was dit ook de reden waarom je als ondernemer ervoor koos om een evenement voor jouw branche te organiseren. De juiste spreker is de persoon die je helpt om een geslaagde dag ervan te maken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.