Heeft industriële luchtzuivering ook nadelen?

15 november 2022 08:30

Heeft industriële luchtzuivering ook nadelen?

Misschien wil je jouw medewerkers beschermen tegen schadelijke stofdeeltjes, op schoonmaakkosten besparen, duurzaam ondernemen of voldoen aan wettelijke voorschriften. Met luchtzuivering sla je meerdere vliegen in één klap. Slim en voordelig, zou je zeggen. Maar kleven er ook nadelen aan?

Op industriële werkplekken komen veel (gevaarlijke) stofdeeltjes voor. Denk aan lasrook en silica, maar ook kartonstof en meelstof. Lokale afzuiging is vaak onvoldoende om het inademen van giftige stofdeeltjes tegen te gaan. Ook met ventileren voor ‘frisse lucht’ kun je juist schadelijke stoffen naar binnen halen. Industriële luchtzuivering op de werkvloer beschermt niet alleen je medewerkers, maar ook je machines, producten en portemonnee.

Toch kennen reguliere industriële luchtreinigers ook een aantal nadelen:

Beperkte mogelijkheden

Conventionele luchtzuiveringssystemen hebben vaak beperkte opties. Zo vangen sommige alleen grovere stofdeeltjes op. Andere juist de allerkleinste deeltjes. Zo kan het zijn dat de luchtreiniger onvoldoende lucht zuivert naar jouw wensen. Bovendien zijn industriële luchtreinigers vaak groot, waardoor ze niet altijd in kleine of onhandige ruimtes te plaatsen zijn.

Beperkt bereik

Vervuilde lucht wordt vooral lokaal bij de bron opgezogen. De kracht waarmee dat gebeurt is vaak niet hoog genoeg om alle schadelijke deeltjes op te vangen. Maar stofdeeltjes kunnen lang in de lucht blijven zweven en zich zo door de hele ruimte verspreiden. Andersom blazen luchtreinigers gezuiverde lucht vaak maar beperkt de ruimte in. Voor veel luchtreinigers geldt dus dat ze vooral lokaal effect hebben, maar niet alle medewerkers, machines en producten in de ruimte beschermen.

Onnodig energieverbruik

Hoewel je met sommige reguliere luchtreinigers energie bespaart (doordat gezuiverde warme lucht naar beneden wordt geblazen), kost luchtzuivering natuurlijk ook energie. Soms meer dan nodig is. De meeste luchtzuiveringssystemen staan namelijk aan óf uit. Soms kun je ze handmatig aanpassen, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. Heb je tijdelijk minder behoefte aan sterke luchtzuivering door een veranderende luchtkwaliteit, dan draait de luchtreiniger toch op volle toeren door. Zonde van de energie. En de kosten natuurlijk.

Wat als er een luchtreiniger zou bestaan die volledig samen te stellen is op basis van jouw wensen, bedrijf en ruimte, een groot bereik heeft om je volledige werkplek van zuivere lucht te voorzien én zich automatisch aanpast aan veranderingen in je luchtkwaliteit?

Goed nieuws: de gloednieuwe ‘Zehnder CleanAir Max’ kan het allemaal.

Voor jou op maat gebouwd

De Zehnder CleanAir Max is een modulair systeem. Met drie filterfasen en verschillende filtertypen kies jij voor de ultieme combinatie om jouw specifieke vervuiling op te vangen. En verandert er iets in je wensen? Dan is hij zo omgebouwd of verplaatst. Klein, groot, aan het plafond, tegen de muur of met wieltjes op de grond. De luchtreinigers komen waar jij ze hebben wil.

Maximale zuivere lucht

Met het nieuwe ontwerp vangen de filters niet alleen meer stofdeeltjes op dan ooit. Ook verspreidt de Zehnder CleanAir Max zuivere lucht nóg sneller en verder door de ruimte.

Slimme technologie

Behalve innovatie op het gebied van hardware, presenteert Zehnder Clean Air Solutions met de CleanAir Max ook een unieke Internet of Things (IoT) oplossing voor de allerbeste resultaten in luchtzuivering.

Voeg je de slimme ‘clean air remote application’ (CARA) toe? Dan past de nieuwste luchtreiniger van Zehnder Clean Air Solutions zich niet alleen automatisch aan aan een veranderende luchtkwaliteit op je werkplek, maar ook aan de prestaties van andere luchtreinigers in de ruimte. Stel zelf je doelen in, monitor ze en stel ze zo nodig bij vanaf je smartphone, tablet of laptop. Zo heb je altijd een optimale luchtkwaliteit tegen de laagst mogelijke energieconsumptie en -kosten.

Meer weten over de revolutionaire Zehnder CleanAir Max?

Bekijk alle voordelen van de nieuwste, slimme en veelzijdige luchtreiniger van Zehnder Clean Air Solutions.

Naar alle berichten van Zehnder Clean Air Solutions terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.