Grond- weg- en waterbouwbedrijf Willems Winssen BV bestaat 60 jaar

30 juni 2022 08:41

Grond- weg- en waterbouwbedrijf Willems Winssen BV bestaat 60 jaar

Gemotiveerde werknemers, een modern machinepark en een gedegen werkvoorbereiding vormen de succesfactoren van het grond- weg- en waterbouwbedrijf Willems Winssen BV. Dit jaar viert het bedrijf uit Winssen het 60 jarig bestaan.

“Buiten loopt het werk goed, als het binnen bij ons op kantoor goed geregeld is”, zegt directeur René Willems over de werkvoorbereiding, “Daarmee bedoel ik dat het werk nauwkeurig is gepland en dat de juiste materialen zijn besteld. Onze medewerkers en onze opdrachtgevers kunnen daar op vertrouwen.” Hij merkt ook dat klanten goede adviezen in de voorbereidingsfase van het werk waarderen: “Ze weten dat het goed zit als wij het aannemen. En afspraak is afspraak.”

Team

Het personeelsbestand van Willems Winssen BV bestaat uit een team van jong en oud. “We zorgen ervoor dat in elk team dat op pad gaat, ook een jonge werknemer (leerling) zit, die meewerkt en de kneepjes van het vak leert. Jonge werknemers krijgen zo de kans om zich te ontplooien. Ze kunnen beginnen als grondwerker en doorgroeien naar rioolspecialist, stratenmaker, machinist, uitvoerder of werkvoorbereider. Ik word er blij van als ik zie dat jong en oud samenwerken. Het geeft een goede sfeer en energie. De klant merkt dat ook. Die ziet dat onze mensen met plezier werken en prettig met elkaar communiceren.”

Ontplooien

Door de jaren heen is gebouwd aan een brede basis en is het bedrijf flink doorgegroeid. Door de ervaring in de aannemerij en een breed scala aan uitgevoerde werkzaamheden kunnen opdrachtgevers voor veel civiele vraagstukken bij Willems terecht. Naast aanleg van nieuwe wegen, riolering en waterbouwkundige kunstwerken, voert Willems Winssen BV ook diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Verder kunnen opdrachtgevers bij hen ook terecht voor specialismes zoals bodemsaneringen. Mede-eigenaar Twan Tromp is blij met die gestage groei van Willems maar hij maakt wel een kanttekening: “Groei is goed maar wel gecontroleerd. Ik vind het belangrijk om persoonlijk betrokken te blijven. Hoe gaat het met het personeel, hoe is de thuissituatie van onze medewerkers. Waar wonen ze, hoe gaat het met de kinderen?”

Duurzaamheid

Willems Winssen BV is er in de loop der jaren geslaagd om een gezonde financiële positie op te bouwen. Daardoor kan het bedrijf investeren in een modern machinepark. Een gedeelte van het machinepark bestaat uit elektrisch aangedreven machines. Tegenwoordig speelt dat steeds vaker een rol bij aanbestedingen. Onlangs werd een gemeentelijke opdracht binnengehaald, die stevig inzette op duurzaamheid. Willems Winssen BV presenteerde in de aanbesteding een duurzame werkwijze door met gebruikt materiaal te werken en af te voeren stoffen geschikt te maken voor hergebruik.

Geschiedenis

Willems Winssen BV is in 1962 door de ouders van René Willems, Jan en Mien, gestart als loonbedrijf in de agrarische sector. Naast loonwerk verrichtten ze maaiwerk voor diverse gemeenten. Daarna werden de eerste graafmachines aangeschaft. In de jaren ’80 kwamen René en zijn broer Ruud in het bedrijf. Zij richtten hun focus op de verhuur van grondverzetmachines. In de jaren ’90 volgde de steenhandel. In 2002 werd het 40-jarig bestaan gevierd en groeide Willems Winssen BV uit tot het aannemersbedrijf dat het nu is. Sinds enkele jaren groeien Twan Tromp en Pieter Loeffen als mede-eigenaars in het bedrijf. René: “Het voelt heel goed dat er een nieuwe generatie klaar staat die het bedrijf voorzet.” 

Willems WINSSEN BV
Geerstraat 3A
6645 CB Winssen
Telefoon 0487 – 521 374
E-mail info@willems-winssen.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.