GPS-Buddy: Grip op temperatuurgevoelige goederen

7 december 2021 09:11

GPS-Buddy: Grip op temperatuurgevoelige goederen

Het vervoer van temperatuurgevoelige goederen stelt hoge eisen aan het transportproces. Actieve temperatuurbewaking en real-time registratie van het temperatuurverloop van deze goederen zijn essentieel om de kwaliteit tijdens het transport toonbaar te waarborgen. 

GPS-Buddy biedt al jarenlang oplossingen en nauwkeurige sensoren om voor ondernemers grip te houden op geconditioneerd transport. Met een vernieuwende manier van kerntemperatuur meten heeft zij onlangs de KVK Innovatie Top-100 behaald.

Innovatie voorkomt verspilling

Om de voedselveiligheid te garanderen is correct meten van de kerntemperatuur van levensmiddelen volgens de Europese Hygiëneverordening vereist.

Kan de vereiste temperatuur van voedsel tijdens transport niet worden gegarandeerd, dan wordt de partij afgekeurd. De European Cold Storage en Logistics Association (ECSLA) schat dat zo’n 20 procent van de menselijke voedselproductie zo jaarlijks verloren gaat. Dat loopt dus in de miljarden. De CoreT Fleet oplossing van GPS-Buddy voorkomt deze verspilling. Het is een slimme combinatie van hardware met een wiskundig rekenmodel.

Algoritme

De nieuwe methode van GPS-Buddy kan het temperatuurverloop van goederen in de kern tijdens het transport wel heel nauwkeurig bepalen. Meettechnologie in de voertuigen gecombineerd met een algoritme berekent het verloop van de kerntemperatuur van laden tot aan lossen. Hiervoor gebruikt het algoritme parameters zoals massa, soort verpakking, vocht- en vetgehalte, tijd van laden, temperatuur van laden en luchtvochtigheid.

Accuraat

Doordat deze revolutionaire methode geen gebruik maakt van handmatige metingen, is hij veel accurater en gebruiksvriendelijker dan traditionele metingen. De voordelen zijn groot, want minder verspilling is beter voor het milieu, voorkomt derving en bespaart de chauffeur tijd.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.